Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι – «Τρέχουν» οι προετοιμασίες στη Δ.Δ.Ε Ηλείας

*Σε αναμονή της πρόσληψης των αναπληρωτών, για την «πλήρωση» των λειτουργικών κενών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει την προσεχή Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Από χθες το πρωί, τα σχολεία άνοιξαν και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στις θέσεις τους, προκειμένου να προετοιμαστούν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Την ίδια ώρα, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, οι διαδικασίες «τρέχουν» ώστε «να ξεκινήσει η χρονιά με όσο το δυνατό λιγότερες αδυναμίες», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος.

Η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, έγινε με Αγιασμό, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό συνεπικουρούμενο από εφημέριους ενοριών της περιοχής, ευχόμενός στα στελέχη της Διεύθυνσης και στους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη, ώστε να μεταδώσουν στα παιδιά γνώσεις και αξίες που θα τους κάνουν χρήσιμους πολίτες της κοινωνίας μας.

Τα κενά και οι τοποθετήσεις

Οι εργασίες για την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν – ουσιαστικά – την περασμένη Παρασκευή με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, για τον προσδιορισμό των λειτουργικών κενών. Ακολούθησε – και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι – η διαδικασία αιτήσεων από τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τους αποσπασμένους στην Π.Ε Ηλείας, η τοποθέτηση των οποίων «…θα προσδιορίσει ακριβώς τον αριθμό των λειτουργικών κενών, τα οποία, κατά την εκτίμησή μας, θα είναι μεταξύ 90-100», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δημητρέλλος, εκφράζοντας την ελπίδα, «η πλήρωσή τους με την πρόσληψη των αναπληρωτών, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, να γίνει έγκαιρα, προκειμένου η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με πλήρες σχεδόν το εκπαιδευτικό προσωπικό».

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ευχήθηκε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα «…καλή δύναμη, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε ικανοποιητικά και τη φετινή σχολική χρονιά».