Αυτό είναι το σακάκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα κεντημένα αρχαιοελληνικά αγάλματα που έγινε διάσημο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγαπάει την Ελλάδα και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Για ακόμη μια φορά, εξέφρασε αυτή την αγάπη στα social media με έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο.

Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει είναι φορώντας ένα γκρι σακάκι. Εξωτερικά φαίνεται σαν ένα απλό, κανονικό σακάκι, μέχρι να φανεί το εσωτερικό του, όπου είναι ραμμένο το αρχαίο γλυπτό της Αθηνάς Προμάχου.

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας έβγαλε φωτογραφία το ιδιαίτερο σακάκι του, που είναι μια δια χειρός δημιουργία του γνωστού σχεδιαστή γαμπριάτικων κουστουμιών, Γιώργου Παπαδόγαμβρου, «ειδικός» στο είδος του, στα γαμπριάτικα κουστούμια.

Έτσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε την λεπτομέρεια της εικόνας του αγάλματος της Θεάς Αθηνάς, που κοσμεί και τις δύο εσωτερικές πλευρές του σακακιού του.

Το συγκεκριμένο άγαλμα δείχνει τη Θεά Αθηνά να κρατάει μια πανοπλία και ένα δόρυ. Για αυτό το λόγο το άγαλμα ονομάζεται της Προμάχου Αθηνάς (Πρόμαχος = που μάχεται στην πρώτη γραμμή). Είναι ένα από τα γνωστότερα αγάλματα της Αθήνας και κοσμεί την Ακαδημία Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας. Το άγαλμα είναι δημιουργία του γλύπτη Λεωνίδα Δρόση και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, που σταματούν για να το φωτογραφίσουν.


Πηγή: valueforlife