Α1 ΕΣΚΑΗ – Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας: Συνεχίζει με Λεβεντούρη και Μπ. Κωνσταντόπουλο πρώτη μεταγραφή!

Σε χαμηλούς τόνους ως τώρα, ο Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας ετοιμάζεται για έναρξη της προετοιμασίας. Στην ομάδα  συνεχίζει ο  Γιώργος Λεβεντούρης στον πάγκο, ενώ έχουν παραμείνει οι περισσότεροι παίκτες από την περασμένη αγωνιστική περίοδο (έχουν αποχωρήσει οι Λαμπρόπουλος, Κοντάρης που πήγαν στην Α.Ε. Λεχαινών, ο Θεοδωρόπουλος στον Αίολο Αγυιάς και ο Βασιλειάδης). 

Αντίθετα ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος είναι η πρώτη μεταγραφή της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Ηρακλή Πύργου, έχει αγωνιστεί ακόμα και στην Α2 Εθνική Κατηγορία με τον Κόροιβο και στη Γ’ Εθνική με τον Αρδηττό. Για πολλά χρόνια ήταν στον Γ.Α.Σ. Πανηλειακό στην Α1 ΕΣΚΑΗ, ενώ και την περασμένη σεζόν έπαιξε στη Γ.Ε. Πανηλειακός, στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΗ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες 2-3 προσθήκες.

– Το πρωτάθλημα της Α1 έχει οριστεί να αρχίσει στις 6 Οκτωβρίου

– Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο Ε.Α.Κ. «Δημ. Τόφαλος»

* Στο πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας, δικαιούνται με τα τωρινά δεδομένα να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία:

ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ Α.Ο.

Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ Α.Ο.Π.Α

Α.Ε.Π ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Α.Σ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ-ΑΚΤΑΙΟΥ

Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Α.Γ.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Α.Ε. ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΠΡ.ΗΛΙΑΣ–Π.Α.Ο.Κ. Α.Π.Σ.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Α.Σ. ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ

Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ

Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες Α.Ε. ΑΓΥΙΑΣ και Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ δήλωσαν στην ΕΣΚΑ-Η ότι δεν θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α1 2018-2019 και τις θέσεις τους κατέλαβαν οι ομάδες ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και Α.Σ. ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ αντίστοιχα, με βάση τις βαθμολογίες – προκηρύξεις της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018