Διάλογος θανάτου του φαρμακοποιού με τον δολοφόνο του;

Στον διάλογο… θανάτου του 57χρονου φαρμακοποιού με τον δολοφόνο του, πριν αυτός ανοίξει πυρ εναντίον του, και πιθανή γνωριμία τους στρέφονται οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Μέχρι στιγμής οι έρευνες επικεντρώνονται σε κίνητρα που έχουν να κάνουν με προσωπικούς και οικονομικούς λόγους.

Η ιατροδικαστής από την νεκροτομή του σώματος του θύματος διαπίστωσε ότι τελικά φέρει 5 τραύματα από βολίδες περιστρόφου. Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει αν το θύμα δέχθηκε τα πυρά όταν βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος ή βγήκε από αυτό προκειμένου να «συνομιλήσει» με τον δολοφόνο του.

Το πλαϊνό τζάμι του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού ήταν ανοικτό, ενώ ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα είτε το θύμα, είτε ο δράστης να άνοιξε την πόρτα του οχήματος, ο πρώτος στην προσπάθειά του να διαφύγει ή ο δολοφόνος για να τον σκοτώσει. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το έγκλημα να εξελίχθηκε εκτός οχήματος παρότι μία βολίδα φαίνεται να έχει προκαλέσει οπή στο τζάμι του αυτοκινήτου.

Το θύμα βρέθηκε έξω από το όχημα, ενώ η ιατροδικαστής φαίνεται πως έχει εντοπίσει εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα του φαρμακοποιού, οι οποίες ενδεχομένως προέρχονται από την πτώση του στο έδαφος. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν εξερευνήσει εξονυχιστικά την πόρτα του οχήματος με την ελπίδα τυχόν εντοπισμού DNA ή αποτυπωμάτων του δράστη, που φαίνεται πως δεν φορά γάντια…

Παράλληλα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων για τον εντοπισμό του οχήματος με το οποίο διέφυγε ο δράστης, έχοντας την βοήθεια συνεργού του. Οι πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτα οχήματα, λευκού και κόκκινου χρώματος, τα οποία εξετάζεται αν σε κάποιο από αυτά επιβιβάστηκε ο δολοφόνος. Στο μεταξύ έχει γίνει αίτημα για την άρση τραπεζικού απορρήτου του θύματος, προκειμένου να εντοπιστούν εισροές-εκροές χρηματικών ποσών, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τα κίνητρα του δράστη. 

Το θύμα, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προβεί σε κάποιες αγοραπωλησίες ακινήτων, οι οποίες προς το παρόν δεν φαίνεται να μπορούσαν να αποτελούν κίνητρο για την δολοφονία του. Από το συγγενικό, φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον του φαρμακοποιού, οι αστυνομικοί αναζητούν πληροφορίες για την καθημερινή ρουτίνα του.

Πηγή: thetoc