Διπλό πένθος στο Σκλήβα Ζαχάρως

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί τις τελευταίες ημέρες η ΤΚ Μηλέας (Σκλήβα) του δήμου Ζαχάρως, καθώς  έφυγαν από τη ζωή, νικημένοι από ανίατη ασθένεια, δύο άνθρωποι που αγαπούσαν πολύ το χωριό, η 57χρονη Έφη Δημοπούλου και ο 73χρονος Ηρακλής Θωμόπουλος.

Η Έφη Δημοπούλου ήταν σύζυγος του Φώτη Δημόπουλου, ένστολου και πρώην προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλέας επί πολλά χρόνια, και τακτική επισκέπτρια του χωριού. Όπως πληροφορήθηκαμε, η άτυχη Έφη ήταν ιδιαίτερα ενεργό άτομο και αγαπούσε το χωριό του συζύγου της, έχοντας αγωνιστεί για τους συμπολίτες της. Μάλιστα, ήταν τακτική αναγνώστρια της εφ. «Πατρίς» και την προμηθευόταν κάθε μέρα, νωρίς το πρωί, καθώς διατηρούσε το κατάστημα «Αντιλόπη» με δερμάτινα στο κέντρο της Αθήνας. Όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενημερωνόταν πρώτη από όλους από την εφημερίδα για το χωριό της και για την Ηλεία γενικότερα. Η άτυχη Έφη έδωσε πολύμηνη μάχη για τη ζωή της αλλά τελικά αποδείχθηκε άνιση, καθώς άφησε χθες την τελευταία της πνοή. Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Μία ημέρα νωρίτερα, έφυγε από τη ζωή στα 73 του ο Ηρακλής Θωμόπουλος, ο άνθρωπος που έφτιαξε όλα αυτά τα χρόνια τις σκεπές του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Απόγονος της παλιά σχολής των μαστόρων, υπήρξε σπουδαίος τεχνίτης και υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου. Διετέλεσε τοπικός σύμβουλος του χωριού και προσέφερε ανιδιοτελώς στους συμπατριώτες του. Απεβίωσε προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου είχε διακομιστεί λόγω έντονης αδιαθεσίας καθώς η υγεία του ήταν επιβαρημένη το τελευταίο διάστημα. Η κηδεία του τελέστηκε χθες στη Μηλέα.