Ελλάδα

Επιστρέφει στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Τη δική του εκδοχή, για τις δραματικές στιγμές που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος, δίνει σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο κοσμηματοπώλης ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Η απολογία του κατηγορούμενου είχε προγραμματιστεί για χθες ωστόσο ο ανακριτής έκρινε απαραίτητο να δώσει νέα προθεσμία καθώς τα στοιχεία που είχε στη δικογραφία ήταν ελλιπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία που έφτασε στα χέρια του δικαστικού λειτουργού αρχικά είχε μόνο το πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στάθηκε η αφορμή να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου ο κοσμηματοπώλης.

Χθες ο ανακριτής φέρεται να εξέτασε έναν αυτόπτη μάρτυρα αλλά και έναν πραγματογνώμονα που είχε εξετάσει τα βίντεο που καταγράφουν τα μοιραία λεπτά έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ο οποίος προτάθηκε από την οικογένεια του 33χρονου Ζακ.

Μάλιστα, η οικογένεια Κωστοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε με αίτηση της στο ανακριτή να αναζητήσει στο πλαίσιο της έρευνα και άλλα βίντεο από καταστήματα της περιοχής.

Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως η πρώτη κίνηση του ήταν να ειδοποιήσει την αστυνομία και στη συνέχεια επιχείρησε να εμποδίσει, με τη βοήθεια περαστικών, τον επίδοξο ληστή να διαφύγει.

Την Παρασκευή αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή και ο 55χρονος ο οποίος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο, δίπλα στον κοσμηματοπώλη, που καταγράφει η κάμερα να κλωτσά τον Ζακ Κωστόπουλο έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι ενεπλάκη για να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και φοβήθηκε ότι θα κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που ήταν έξω από το κατάστημα.

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα