Ελλάδα

Ζωντανεύει ξανά η αποτρόπαια δολοφονία της μικρής Άννυς

Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα με τραγικό θύμα ένα τετράχρονο μωρό, την Άννυ, έρχεται ξανά στο φως, για να δικαστεί αυτή τη φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η άγρια δολοφονία της μικρής Άννυς από τον ίδιο της τον πατέρα, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας), ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) φρόντισε επιμελώς να εξαφανίσει και τη σωρό δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που το έπράξε, έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα σε δεύτερο βαθμό. Στο εδώλιο και η μητέρα του κοριτσιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα, κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η διπκη δεν αποκλείεται να αναβληθεί ή να διακοπεί πριν την έναρξή της λόγω άλλων ανειλημμένων καθηκόντων του εισαγγελέα της έδρας.

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο, αφού στην αρχή οι ίδιοι οι γονείς της καλούσαν σε βοήθεια για τον εντοπισμό της μικρής. Χρειάστηκε η έρευνα της ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2015, στο υπόγειο σπίτι της οδού Μιχαήλ Βόδα για να φανεί το διάσπαρτο γενετικό υλικό του αδικοχαμένου κοριτσιού, των κατηγορούμενων και ενός ακόμη αγνωστου μέχρι σήμερα ατόμου. Ο πατέρας του παιδιού ομολόγησε τελικά ότι είχε κατακρεουργήσει την κόρη του την οποία στη συνέχεια, όπως είπε, είχε βράσει και πετάξει στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της.

Σε πρώτο βαθμό, ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ενώ ο φίλος του σε ισόβια κάθειρξη και σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Στην μητέρα της 4χρονης επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερη καθώς έλαβε αναστολή στην έφεση, ενώ σε έναν φίλο της μητέρας ορίστηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας του παιδιού είχε αποδεχθεί μόνο την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού (πλημμέλημα), υποστηρίζοντας πως χρειάστηκε τρία 24ωρα να για ολοκληρώσει το έργο του. Ισχυρίςτηκε επίσης πως βρήκε το παιδί νεκρό από παθολογικά αίτια δίπλα του στο κρεβάτι, καθώς και ότι είχε κάνει χρήζει ναρκωτικών ουσιών. «Δεν έχω σκοτώσει το παιδί μου δεν είχα λόγο να το κάνω» είχε υποστηρίξει, δίνοντας ωστόσο πληροφορίες για τον φρικτό τρόπο που εξαφάνισε τη σωρό της κόρης του. Όσο για το δεύτερο κατηγορούμενο, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, παρά το γενετικό υλικό του που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα