Θα αλλάξει η ώρα στις 28 Οκτωβρίου; – Τι λέει η απόφαση της Κομισιόν

Η Κομισιόν και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ξεκεθάρισε ότι πρέπει να καταλήξουμε σχετικά με τις αλλαγές της ώρας και της ματάβασης σε άλλη ώρα ανάλογα την εποχή. Τί θα γίνει;

Σο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε παραδοσιακά, δηλαδή θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας, βάζοντάς τα μια ώρα πίσω.

Ίσως αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που θα γίνει αυτή η αλλαγή, αφού και στις 31 Μαρτίου θα γυρίσουμε στη θερινή ώρα. Η αλλαγή του Μαρτίου όμως, φαίνεται να είναι και η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό στα ρολόγια μας.  Και λέμε ίσως, γιατί τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Η απόφαση της Κομισιόν επιτάσσει  η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019. Κάθε κράτος, μέχρι τις 29 Απριλίου, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. 

Αν λοιπόν συμμορφωθούμε ως χώρα με το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι η τελευταία φορά που θα περάσουμε στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Πηγή: thetoc