Κρατικά βερεσέδια…

Καλημέρα σας, παρακαλώ στείλτε μου χίλια λίτρα πετρέλαιο στο σπίτι και την διαφορά επιδότησης θα την εισπράξετε από το κράτος περίπου τον Ιούνιο, όπως ακούω αυτή την στιγμή στις ειδήσεις, μόλις δηλαδή την πληρώσει το κράτος και για τούτο θα σας κάνω σχετική εξουσιοδότηση, εσείς θα πληρωθείτε άμεσα από εμένα το υπόλοιπο ποσό σε μετρητά.

Όταν ο καταναλωτής, γνωστός βέβαια στον πρατηριούχο, τόλμησε να κάνει το παραπάνω τηλεφώνημα, στο μυαλό του κυριαρχούσε η άποψη της άρνησης, αλλά εντελώς απρόσμενα πήρε θετική απάντηση και σε λίγο το βυτίο ήταν στην είσοδο του σπιτιού του με τα χίλια λίτρα πετρέλαιο , όσο ακριβώς χρειάζεται για να βγάλει η οικογένεια τον κρύο χειμώνα.

Αφού γέμισε το ντεπόζιτο του υπογείου, έγιναν οι δέουσες μετρήσεις , εκδόθηκαν και τα σχετικά παραστατικά, μετρητοίς και επί πιστώσει ανάλογα, υπογράφηκε και η σχετική εξουσιοδότηση, ο πελάτης ομολόγησε τον δισταγμό του και εισέπραξε την απάντηση από τον πρατηριούχο, πως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού το κράτος αδυνατεί, θα πρέπει να το αντικαταστήσει ο ιδιωτικός τομέας.

Απλά λέει ο πρατηριούχος, τυχαίνει να έχω μία μικρή οικονομική δυνατότητα και επενδύω αυτά τα χρήματα στην χρηματοδότηση του κράτους , προσδοκώντας τον Ιούνιο να εισπράξω τα χρήματα και μάλιστα να έχω περισσότερο κέρδος από την μεγαλύτερη κατανάλωση και την προτίμηση που έχω από τους παλιούς και πολλούς νέους πελάτες.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο η εμπορική πράξη του πρατηριούχου, αλλά κάτι που συνηθίζεται στην αγορά, αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια και αρκεί ο επιχειρηματίας να είναι διαθέσιμος να ρισκάρει κιόλας  και βέβαια το ρίσκο εν προκειμένω, είναι μειωμένου κινδύνου, αφού πρόκειται για οφειλή του κράτους και επί πλέον εγγυάται και ο πελάτης.

Έτσι ο φίλος  μας, ασφαλώς διαθέτοντας προχωρημένο εμπορικό μυαλό, δεν προλαβαίνει να πουλάει πετρέλαιο θέρμανσης και πέραν της περιοχής του, αυξάνοντας κατακόρυφα τον τζίρο του και συνεπώς τα κέρδη, κάπως μειωμένα σε ποσοστό, αλλά αυξημένα σε τελικό ποσό, εγγράφοντας μάλιστα παρακαταθήκες σοβαρής αύξησης της πελατείας του όχι μόνο σε πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στα λοιπά καύσιμα κίνησης ων οχημάτων.

Παρατηρούμε λοιπόν  πως η ανικανότητα και η αναλγησία του κράτους, εν πολλοίς μπορεί να καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα, όταν βέβαια και αυτός είναι οργανωμένος και προχωρημένος σε σκέψη και δράση και δεν έχει καμία σχέση με την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, η οποία κυριαρχεί και πέραν των ορίων της κρατικής Διοίκησης και αδυνατεί μεσούντος του Χειμώνα, να επιδοτήσει άμεσα τους έχοντες ανάγκη της επιδότησης της θέρμανσης.

Να σημειώσουμε ότι ο πρατηριούχος δεν επιθυμεί να ανακοινωθεί το όνομά του, γιατί δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην μεγάλη ζήτηση και το σεβόμαστε απόλυτα.

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ,  λόγω του επίκαιρου…