Οι κλοπές στην ανατολική πλευρά του Πύργου

Σε επικίνδυνη και άκρως ακατάλληλη για οικογένειες εξελίσσεται η ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, αφού οι παράνομες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στις περιοχές αυτές δε δύναται να διακοπούν από τις αρμόδιες αρχές και την εκάστοτε δημοτική παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία, με αποτέλεσμα δεκάδες περιουσίες να δέχονται τεράστιο πλήγμα και ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές, χωρίς οι υπεύθυνοι να πιάνονται στο τέλος.

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο ταλανίζει για χρόνια την πόλη και όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής για εύρεση λύσης στο ζήτημα έχουν καταλήξει στο «κενό», με τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο με ραγδαίο ρυθμό.

Η πόλη παραμένει «έρμαιο» παράνομων πράξεων, αφού συγκεκριμένα από την περιοχή Χαλκιάτικα προς την οδό Αλφειού και στην ευρύτερη περιοχή «Κεραίας» και «Αγκινάρας», οι παραβιάσεις είναι εκατοντάδες. Οι κλοπές αντικειμένων και υλικών περίφραξηςείναι τα συχνότερα αγαθά που αποτελούν τη λεία των «απολίτιστων» αυτών ανθρώπων που χωρίς κανένα ίχνος ντροπής πραγματοποιούν την κλεψιά. Αρκετές όμως είναι και οι περιπτώσεις που δε σταματούν σ’ αυτά, αλλά αρπάζουν και τους καρπούς των καλλιεργειών που με τόσο κόπο φροντίζουν οι ιδιοκτήτες της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί την ώρα της πράξης αυτής.

Το
ζήτημα έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές στις εκάστοτε
δημοτικές αρχές όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα
ζητήματα της κοινωνίας μας. Οι μέχρι πρότινος παραβιάσεις, αποδεικνύουν την έλλειψη
διάθεσης των αρχών για λύση του προβλήματος ή την πλήρη αδυναμία να δώσουν ένα
οριστικό τέλος.Χαμένοι όμως φαίνεται πως είναι μόνο οι νόμιμοι πολίτες, οι
οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους στο κράτος απαιτώντας την απαραίτητη ασφάλεια
την οποία εν τέλει δεν έχουν. Υποχρέωση όλων των αρμόδιων φορέων είναι να
«σκύψουν» πάνω από τους πολίτες και το πρόβλημά τους, δίνοντας μια οριστική
λύση στο πρόβλημα που μαστίζει όλα αυτά τα χρόνια την κοινωνία μας και δυστυχώς
παραμένει ατιμώρητο.