Πάτρα: Απλήρωτοι σχεδόν ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στη Φοιτητική Εστία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Ομηροι» οι προμηθευτές

Σε εργασιακό μεσαίωνα ζουν για σχεδόν ένα χρόνο οι 50 περίπου εργαζόμενοι στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς πληρώνονται με ένα ελάχιστο ποσό του μισθού τους ως έναντι κάθε μήνα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το μέλος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Βασίλης Παπασημακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, οι 30 περίπου που εργάζονται στα μαγειρεία και οι 20 καθαρίστριες, πληρώνονται από τον περασμένο Δεκέμβριο με έναντι 200 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο επιχειρηματίας που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών, δεν πληρώνεται από το κράτος τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί στη σύμβαση. Αποτέλεσμα αυτού είναι αυτός, με τη σειρά του, να μην πληρώνει τους εργαζόμενους.

Απλήρωτοι παραμένουν και οι προμηθευτές, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, καθώς σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν υπογράψει αν σταματήσουν την προμήθεια προϊόντων δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Φοιτητικής Εστίας καθώς και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, δηλώνουν ότι έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά τους, για να λυθεί το θέμα.

VIA