Τι θα γίνει με το Mega

Λίγο πριν κλείσει τα 30 χρόνια λειτουργίας του το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας φαίνεται ότι ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα για το τέλος εποχής του. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τα λεγόμενα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά ο οποίος μετά την ανακοίνωση των καναλιών που πήραν οριστικά τις τηλεοπτικές άδειες, άφησε να εννοηθεί ότι το οριστικό τέλος για το Mega είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σε  συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και μετά από σχετική ερώτηση, ο Νίκος Παππάς φέρεται να απάντησε πως μόλις καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από τους πέντε οριστικούς δικαιούχους, στο Mega θα πέσει μαύρο. Τα πέντε κανάλια που πήραν την άδεια (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, STAR, ALPHA, Epsilon) θα πρέπει μέσα σε διάστημα 15 ημερών να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

Άρα, βάσει αυτών των δεδομένων και της απάντησης που φέρεται να έδωσε ο Νίκος Παππάς, το Μεγάλο κανάλι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα σταματήσει να εκπέμπει.

Τα τελευταία νέα προκάλεσαν αναστάτωση στους απλήρωτους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στο κανάλι και οι οποίοι μέχρι και σήμερα ελπίζουν στο θαύμα, ενώ άνθρωποι που συνεργάστηκαν με το Mega στις ημέρες της παντοκρατορίας του, δεν έκρυψαν τη λύπη ακόμη και το θυμό τους για το κλείσιμο, που αυτή τη φορά φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η Κάκια Ιγερινού, η οποία συνεργάστηκε με το κανάλι, δεν έκρυψε την οργή της για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter μία φωτογραφία του Θανάση Βέγγου, από τα γυρίσματα της πετυχημένης σειράς της, «Περί Ανέμων και υδάτων» γράφοντας: «Θανάση τα ‘μαθες τα νέα: Habemus άδειες ανακοινώθηκε. Οι απλήρωτοι του Mega περιμένουν να πέσει μαύρο σε λίγο. Θυμάμαι τις ατέλειωτες ώρες που γυρίζαμε στα λιοπύρια και στα χιόνια. Τώρα οι δουλειά σου& όλων που φτιάξαν βιβλιοθήκη με μεράκι, στο Mega, στα σκουπίδια. Θανάση, habemus οργή!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το megatv.com έπεσε πριν μερικές μέρες, ωστόσο αργότερα επανήλθε.

Πηγή: newsbeast.gr