Χελιδόνι: Ο τρύγος τέλειωσε, πριν καν αρχίσει

Δε σταματούν να μετρούν πληγές οι αγρότες, αφού τα τελευταία χρόνια ο καιρός έχει γίνει ο μεγαλύτερος «εχθρός» τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σχεδόν σε όλες τις καλλιέργειες. Αυτή τη φορά, ένα ξαφνικό μπουρίνι, έδωσε τη χαριστική βολή στη σταφίδα της περιοχής του Χελιδονίου.

Η πολύωρη βροχή την επόμενη ημέρα του Δεκαπενταύγουστου και ένα ξαφνικό μπουρίνι δυο ημέρες μετά, ήταν αρκετά για να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την παραγωγή,  που ήταν έτοιμη για τρύγο. Τα σταφύλια, με τη βροχή και τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν σάπισαν πάνω στα κλίματα, με αποτέλεσμα να μην «σώζεται» ούτε ένα τσαμπί για το σπίτι, όπως χαρακτηριστικά λένε οι παραγωγοί, οι οποίοι, δε θα μπουν καθόλου στα χωράφια για τρύγο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες του Χελιδονίου βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται στο έλεος του καιρού. Το ίδιο είχε γίνει και τον περασμένο Νοέμβρη, που η σφοδρή χαλαζόπτωση είχε «τινάξει» τις ελιές, στο μεγαλύτερο ποσοστό των ελαιώνων του χωριού, μειώνοντας έτσι την παραγωγή ελαιολάδου στο ελάχιστο.