Ποδόσφαιρο

Άγρια δολοφονία προπονήτριας ποδοσφαιρικής ομάδας

Ακούστε το άρθρο

To άψυχο σώμα της μαρτυρούσε ότι είχε υποστεί βασανιστήρια πριν καταλήξει, ενώ το πτώμα της βρέθηκε τυλιγμένο σε νάιλον σε εξοχικό θέρετρο στα όρια της Τιχουάνα.

Ο λόγος για την 44χρονη Μαρμπέλα Ιμάρα, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα προπονήτρια γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μεξικό και η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, πέθανε την περασμένη Παρασκευή, ενώ το πτώμα της ανακαλύφθηκε τυχαία τη Δευτέρα.

Η οικογένεια της πιστεύει ότι η Μαρμπέλα είχε πέσει θύμα απαγωγής, ενώ οι μεξικανικές αρχές δεν συσχετίζουν τη δολοφονία της με την ενασχόλησή της με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η Ιμπάρα δεν είχε παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, αλλά  χρηματοδοτούσε μια γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα μέσω των εσόδων που είχε από το κέντρο αισθητικής που διατηρούσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.

Στη συνέχεια ίδρυσε την επαγγελματική ομάδα Xolas de Tijuana, η οποία έπαιξε για πρώτη φορά  στο αμερικανικό πρωτάθλημα γυναικών, καθώς δεν υπήρχε επαγγελματικό γυναικείο πρωτάθλημα στο Μεξικό την εποχή εκείνη.

Η προπονήτρια πολέμησε σκληρά για να αναγνωριστεί το ποδόσφαιρο των γυναικών και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του επαγγελματικού γυναικείου πρωταθλήματος το 2017.

Στην περιοχή της Τιχουάνα έχει αυξηθεί η εγκληματική δραστηριότητα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Ιούλιο σημειώθηκαν 251 ανθρωποκτονίες. Πολλές από τις ανθρωποκτονίες σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ δεν είναι σπάνιες και αυτές που σχετίζονται με εκβιασμούς και απαγωγές.

Πηγή: HuffPost 

Όλη η επικαιρότητα