Ελλάδα

Άρωμα από «Ροζ πάνθηρες» στη ληστεία του κοσμηματοπωλείου στην Πανεπιστημίου

Ακούστε το άρθρο

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας έχει μπει από χθες, η άγρια ληστεία που έγινε σε πολύ γνωστό κοσμηματοπωλείο, στην Πανεπιστημίου.

Τόσο η μεθοδολογία όσο και η αγριότητα των ληστών, παραπέμπει στους γνωστούς πια «Ροζ Πάνθηρες», τη συμμορία που είναι δικτυωμένη παντού, με μέλη σε όλο τον κόσμο και «εξειδίκευση» στις ληστείες κοσμημάτων. Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο διασκεδαστικό, παιδικό καρτούν – το συγκεκριμένο όνομα στην συμμορία αυτή, το έδωσε η Interpol.

Σύμφωνα με στοιχεία, την οργάνωση απαρτίζουν άνθρωποι με καταγωγή από Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Βοσνία. Τα μέλη των «Ροζ Πανθήρων» είναι υπεύθυνα για μερικές από τις μεγαλύτερες ληστείες ανά τον κόσμο, ενώ οι ληστείες τους έχουν χαρακτηριστεί και ως «καλλιτεχνίες».

Το γεγονός λοιπόν, ότι η χθεσινή ληστεία έγινε σε κεντρικότατο σημείο της Αθήνας με μεγάλη αστυνόμευση αλλά η αγριότητα των ληστών, που δε δίστασαν ακόμη και να χτυπήσουν μία υπάλληλο, έχει βάλει σε σκέψεις τους αστυνομικούς, που εξετάζουν πολύ σοβαρά πια, το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους «Ροζ πάνθηρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr μετά τη ληστεία, βρέθηκαν καμένες στο Λόφο του Στρέφη, δύο μηχανές. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο, να πρόκειται για τις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι ληστές στο κοσμηματοπωλείο της Πανεπιστημίου.

Η ληστεία στην κάμερα

Η ληστεία έγινε χθες, στις 19:30 το απόγευμα, σε κοσμηματοπωλείο στη λεωφόρο Πανεπιστημίου 59, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ληστές, φορώντας κουκούλες, έχουν καταγραφεί σε βίντεο, να αρπάζουν κοσμήματα από την βιτρίνα, την ώρα που υπάλληλος ακούγεται να φωνάζει δυνατά. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες διακρίνεται να χτυπά μία υπάλληλο.

Οι τρεις κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστη λεία και διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.

Πηγή: newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα