Οικονομία Τεχνολογία

Ένα κολπάκι που μπορείτε να κάνετε στο LinkedIn αν ψάχνετε δουλειά

Ακούστε το άρθρο

Το LinkedIn παραμένει το κατεξοχήν κοινωνικό δίκτυο με επαγγελματικές προοπτικές, καθώς εκεί καταφεύγουν πια εργοδότες και εργαζόμενοι για να ταιριάξουν τα θέλω τους.

Κι αν η εγγραφή και μόνο στο δίκτυο βελτιώνει κατά πολύ τις πιθανότητες κάποιου να βρει τη θέση του στον χώρο εργασίας, ακόμα περισσότερο τις βελτιώνει ένα μικρό στοιχείο του προφίλ. Αυτό που μπορεί να κάνει τους υποψήφιους εργοδότες να σας εντοπίσουν δηλαδή ευκολότερα.

Αν είστε λοιπόν άνεργοι, υπάρχουν καλές πιθανότητες το πεδίο «Current Position» (Τωρινή Θέση) να το έχετε αφήσει κενό. Κι αυτό είναι λάθος, όπως μας λέει η Sue Ellson, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδίκευση στο LinkedIn. Έχουμε λέει πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούμε σε αναζητήσεις εργοδοτών αν έχουμε συμπληρώσει το συγκεκριμένο πεδίο.

Ακόμα και αν για την ώρα είμαστε άνεργοι, οφείλουμε να συμπληρώσουμε το πεδίο, υποδεικνύει με νόημα. Και δεν χρειάζεται να γράψουμε ψέματα, μας λέει, μπορούμε να το συμπληρώσουμε με πληροφορίες που αφορούν στον τύπο της θέσης που ψάχνουμε.

«Στο σχετικό πεδίο, γράφει ‘‘Various’’ [Διάφορα] για την ώρα», παρατηρεί η Ellson, «μπορείς να αναλύσεις εκεί πως για την ώρα κάνεις έρευνα, δικτυώνεσαι, σπουδάζεις, κάνεις αιτήσεις για δουλειά, σε ποιους τομείς, κ.λπ.».

Και μας λέει πως πρέπει να αποφεύγουμε λέξεις όπως «αναζητώ ευκαιρίες», γιατί αυτό μας κάνει να φαινόμαστε απελπισμένοι!

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα