Ηλεία

Νέα «διπλή» πυρκαγιά στα ορεινά της Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

*«Συναγερμός» στην Πυροσβεστική, έγκαιρη και αποτελεσματική η επέμβαση σε Λούβρο και Κάμενα

Νέα ύποπτη διπλή πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές το απόγευμα στην ορεινή ζώνη της Ολυμπίας, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό στην Πυροσβεστική και στις αυτοδιοικητικές αρχές της Ηλείας.

Η πρώτη εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 κοντά στο Άνω Λούβρο, ουσιαστικά πάνω στην Εθνική Οδό Πυργου Τριπόλεως, σε πευκόδασος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα και ένα χιλιόμετρο μακρύτερα οι προσβέστες αντιλήφθηκαν φωτιά σε δασική έκταση προς την Κάμενα, πολύ κοντά σε κατοικημένη ζώνη.

Στο σημείο επενέβησαν αστραπιαία οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, σβήνοντας άμεσα τις δύο πυρκαγιές, και περιόρισαν τη ζημιά σε μόλις ένα στρέμμα καμένης έκτασης. Συνολικά επιχείρησαν 10 οχήματα με 20 άνδρες, από Πύργο, Ολυμπίας και Κρέστενα, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας, Γ.Πετρούτσο, τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γ. Καραμαλίκη και τον διοικητή του ΠΚ Αρχαίας Ολυμπίας, Τ.Κοτσώνη. Το έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν και τρία οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Αρχαίας Ολυμπίας.

Παρόντες επίσης στη φωτιά ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Σωτ. Παπασωτηρίου και ο δασάρχης Πϋργου, Παν. Λάττας, προκειμένου να ενημερωθούν για το συμβάν.

Ο κ. Καραμαλίκης τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδος και να μην υπάρξει χαλαρότητα και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα τελευταία συμβάντα με τις διπλές φωτιές.

«Σε μια περίοδο που η Ηλεία ήταν ήσυχη και όλοι είχαν συμβάλει στην ομαλή εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου, ξαφνικά βλέπουμε διπλές εστίες πυρκαγιών, οι οποίες ουσιαστικά ξεκινούν από τον δρόμο. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί ώστε αυτό που έχουμε καταφέρει όλοι μαζί να συνεχιστεί και να μη θρηνήσουμε θύματα και απώλειες σε περιουσίες όπως στο Μάτι», τόνισε ο κ. Καραμαλίκης.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στην υψηλή επικινδυνότητα που  εμφανίζει η ορεινή ζώνη της Ολυμπίας και επισήμανε την ανάγκη σημαντικών παρεμβάσεων για την προστασία των κατοίκων, ενώ ο πρόεδρος της ΤΚ Λούβρου, Αλ. Κατσάνης, έκανε λόγο για εμπρησμό και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα συνέβαινε αν οι  άνεμοι ήταν ισχυρότεροι.

Όλη η επικαιρότητα