Πολιτική Πολιτισμός

Αυγερινοπούλου: Διορθώστε όσο προλαβαίνετε την ντροπιαστική ενέργεια παραχώρησης μνημείων στο ΤΑΙΠΕΔ

Ακούστε το άρθρο

«Η Κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο οφείλουν να διορθώσουν και άμεσα μάλιστα την μεγάλη αστοχία και την απαράδεκτη ενέργειά τους να μεταβιβάσουν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στο ΤΑΙΠΕΔ βγάζοντας «στο σφυρί» ότι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.»

Την παραπάνω δήλωση έκανε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, η οποία πρόσθεσε ότι μετά από ένα τέτοιο σοβαρό λάθος, της αντισυνταγματικής παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ (Υπερταμείο) αρχαιολογικών μας χώρων, δεν αρκούν οι προφορικές διαψεύσεις ή οι διαβεβαιώσεις του Υπ. Πολιτισμού ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Το συγκεκριμένο Υπουργείο άλλωστε, όπως έχει επισημανθεί ήδη από τη Νέα Δημοκρατία, έπρεπε να φροντίσει και στην πράξη για την εξαίρεση μνημείων και μουσείων, είτε με νομοθετική διάταξη είτε με διοικητική πράξη. Δεν το έκανε, με αποτέλεσμα τέτοιου είδους ακίνητα να συμπεριληφθούν, όπως και τα άλλα στην εκχώρηση, και να μην εξαιρεθούν ούτε από την μεταβίβαση, ούτε από την διαχείρισή τους από τρίτους, πλην του Δημοσίου!

Σύμφωνα με την κα Αυγερινοπούλου ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι όλα έγινα γρήγορα και «εν κρυπτώ» από το Υπ. Οικονομικών που βιάστηκε να κλείσει ένα προαπαιτούμενο των συμφωνηθέντων χωρίς την πλήρη και απαιτούμενη ενημέρωση του Ελληνικού λαού.

Την ίδια μέθοδο εξακολουθεί και σήμερα παρά τα λάθη που έγιναν και τις σκοπιμότητες που υπήρξαν. Γιατί στο ερώτημα, που, πόσα και ποια είναι αυτά τα μνημεία ή αναλυτικά τα χιλιάδες ακίνητα που εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ του Υπ. Οικονομικών δίνει μια ασαφή, συγκεχυμένη και κάθε άλλο παρά συγκεκριμένη απάντηση, και αυτό τα λέει όλα…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση πέρασε κρυφά στο ΤΑΙΠΕΔ τα μνημεία μας κάτι που αποτελεί ντροπή για την ίδια και τα στελέχη της. Ξεπουλάνε τα πάντα! Μικρή πλέον σημασία έχει αν το κάνουν εσκεμμένα ή από άγνοια, αμέλεια και ανικανότητα. Ας ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη για αυτή την πρωτοφανή και προσβλητική  για την χώρα ενέργειά τους…

Όλη η επικαιρότητα