Ηλεία

Βάρδα: Ο ξυλοδαρμός, ο άνανδρος και η αντίδραση της γυναίκας

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας που ζει ένα μαρτύριο, αυτό της βίαιης συμπεριφοράς από τον σύζυγό της και να μην μιλά, να σιωπά, να σκύβει το κεφάλι.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι γυναίκες που αντιδρούν, καταγγέλλουν και σώζουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους αλλά και εκείνες τις γυναίκες που βιώνουν τις ίδιες τραγικές καταστάσεις.

Μια τέτοια γυναίκα βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε στο Κέντρο «Καλλιρόη Παρρέν» την κατάσταση που βίωνε από τον σύζυγό της.

Την είδηση την διαβάσαμε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της κ. Πανωραίας Παπαδοπούλου, προέδρου του Κέντρου «Καλλιρόη Παρρέν». Την μεταφέρουμε αυτούσια:

«Ο πενηντάχρονος Α..Χ. από τη Βάρδα όχι μόνο παραβίαζε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και δεν την εκτελούσε, αντιθέτως κακοποιούσε την πρώην σύντροφό του ασκώντας πάνω της συχνά επικίνδυνη σωματική και ψυχολογική βία . Η σαρανταεπτάχρονη Μ.Σ.και μητέρα δύο παιδιών μη μπορώντας να αντέξει άλλο, απευθύνθηκε στο κέντρο Αλληλεγγύης  “Καλλιρρόη Παρρέν”.

Το Κέντρο «Καλλιρρόη Παρρέν» τις έδωσε την απαραίτητη στήριξη και κατευθύνσεις. Σε συνεργασία με το Α.Τ.Βάρδας και αρμόδιους φορείς πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης όπου λειτούργησε άψογα και ο κατηγορούμενος στις 20-08-2018 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας». Μια ακόμη σωτήρια παρέμβαση του Κέντρου Αλληλεγγύης.

Όλη η επικαιρότητα