Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: «Φουντώνουν» οι «φήμες» αναφορικά με τον όμιλο των Ηλείων!

Ακούστε το άρθρο

Πολύ δύσκολα, όπως φαίνεται, θα γλυτώσει το… «γάμο»  με τα Δωδεκάνησα η Ηλεία! Καθώς παρά τις αντιδράσεις  των 4 Ηλειακών ομάδων, η ΕΠΟ μοιάζει μάλλον αποφασισμένη να το πάει ως το τέλος το… μυστήριο και να παντρέψει τις 4 ομάδες της Ηλείας με τις 3 της Δωδεκανήσου (Ιάλυσο, Διαγόρα, Φοίβο Κρεμαστής).

Το σκεπτικό είναι ότι δεν γίνεται κάθε χρόνο να πέφτουν στους νησιώτικους Ομίλους οι ίδιες ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα,  και πρέπει να γίνεται «ροτέισον» στον καταρτισμό των «επίμαχων» Ομίλων. Ως  γνωστό, ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής για τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν,  έχει προγραμματιστεί να γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 6 Σεπτεμβρίου. Με τα τωρινά δεδομένα, εκτός αν αλλάξει κάτι θεαματικά τις επόμενες μέρες, ο 5ος Όμιλος δεν θα είναι καθόλου πελοποννησιακός!

Τα σενάρια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ» από πηγή της Ομοσπονδίας, είναι δύο:

1ον, να μπουν στον 5ο Όμιλο οι ομάδες της Αχαΐας (3), της Ηλείας (4), των Δωδεκανήσων (3) και της Ανατολικής Αττικής (3).

2ον, να μπουν στον Όμιλο οι ομάδες της Αχαΐας (3), της Ηλείας (4), των Δωδεκανήσων (3), της Εύβοιας (2) και της Δυτικής Αττικής (1).

3ον, Παίζει κι ένα σενάριο, σαν υπό –  σενάριο του 1ου, να μπει στον 5ο Όμιλο και η μία ομάδα της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος) και να γίνουν 14.!

Οι ομάδες της Ηλείας πάντως  φουντώνουν μόνο και στην ιδέα τέτοιων Ομίλων και δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του υπογράφοντα, έχουν μιλήσει με δικηγόρο, για να ‘ναι έτοιμος να προσβάλει τυχόν απόφαση-ορισμό της ΕΠΟ που θα βάζει στον ίδιο Όμιλο ομάδες της Ηλείας και των Δωδεκανήσων, με επιχείρημα πως η προκήρυξη προβλέπει καταρτισμό Ομίλων με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια και ένας τέτοιος ορισμός δεν υπόκειται σε κανένα γεωγραφικό κανόνα!

(ΦΩΤΟ  Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)

Όλη η επικαιρότητα