Ηλεία

Δάσκαλος και πιλότος: Ο Ηλείος Δημ. Βασιλείου είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που είναι και χειριστής αεροσκαφών

Ακούστε το άρθρο

Το μικρό κόκκινο αεροπλάνο που πετά κάθε Σαββατοκύριακο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα και την Κουρούτα  πιλοτάρει ένας Ηλείος δάσκαλος δημοτικού σχολείου και μάλιστα είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που έχει αποκτήσει πτυχίο πιλότου.

Ο δάσκαλος Δημήτρης Βασιλείου αυτοσυστήνεται:

« Γεννήθηκα στη Χαριά Ηλείας το 1962 και είμαι παιδί αγροτικής οικογένειας.Το 1984 διορίστηκα ως αναπληρωτής δάσκαλος στην Αγία Άννα μαζί με τον  φίλο μου τον Γιάννη Παναγόπουλο που ήταν και δήμαρχος  στο Καράτουλα. Ένα διάστημα εργάστηκα στην Αθήνα, επέστρεψα στην Ηλεία όπου έχω περάσει από πολλά σχολεία της περιοχής. Τα περισσότερα χρόνια ήμουν σε ολιγοθέσια σχολεία, τα οποία ήταν καθοριστικά στην πορεία μου γιατί άφησαν πολλά καλά και πολλές εμπειρίες. Στα ολιγοθέσια ο δάσκαλος βλέπει πραγματικά την δουλειά που κάνει. Τα τελευταία 13 χρόνια ήμουν στην Αγία Μαύρα και τα χαρακτηρίζω εξαιρετικά χρόνια. Η οργανική μου θέση είναι στο 6ο δημοτικό , βρέθηκα στο γραφείο των σχολικών συμβούλων ως διοικητικός και προσωρινά για λίγες μέρες αποσπάστηκα στο 1ο δημοτικό Αμαλιάδας»

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…

Όλη η επικαιρότητα