Ηλεία

Δήμος Πύργου: Χρηματοδότηση με 223.000 ευρώ μέσω του «Φιλόδημος» για αναβάθμιση παιδικών χαρών

Ακούστε το άρθρο

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 6.732.647,36 ευρώ, στο πλαίσιο Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος», για τη βελτίωση της Λίµνης Παµβώτιδας Ιωαννίνων, τη συντήρηση σχολείων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η ένταξη της Πράξης του ∆ήµου Ιωαννιτών, Νομού Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ, αποκλειστικά για τη βελτίωση και ανάπτυξη βασικών υφιστάµενων περιβαλλοντικών υποδοµών για την προστασία της Λίµνης Παµβώτιδας-Ιωάννινα, εντός του πλαισίου του Προγράμματος «Φιλόδημος Ι».

Ακολούθως, εγκρίθηκε η ένταξη της Πράξης του Δήμου Τρίπολης, Νομού Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 372.600,00 ευρώ (ΠΕΔ-ΥΠΕΣ: 240.600,00 ευρώ, ίδιοι πόροι δήμου: 132.000,00 ευρώ), για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, εντός του πλαισίου του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Τέλος, για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

Όλη η επικαιρότητα