Αχαϊα Ελλάδα

Δολοφονία Μπακάρι: Τι ζητά ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων

Ακούστε το άρθρο

Σκληρή «μάχη» δίνεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας, εκεί όπου συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανικού τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Ζάκυνθο, το καλοκαίρι του 2017.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thebest.gr συνήγορος τριών κατηγορούμενων Αλέξης Κούγιας ζήτησε αφενός να εξεταστεί η νομιμότητα των βίντεο που έχουν καταγράψει τη δολοφονία και αφετέρου να μην εξεταστεί ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λαγανά, με την αιτιολογία το ότι είχε δει το προανακριτικό υλικό.

Τελικά ο μάρτυρας κατέθεσε, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση για το εάν θα επιτραπεί η παρουσίαση των βίντεο.

Για την κατάθεση του μάρτυρα αλλά και για την χρήση του βίντεο ο συνήγορος υπεράσπισης τριών κατηγορούμενων, Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως υπάρχει δικονομικό κόλλημα καθώς απαγορεύεται αυτός που εκτελεί προανακριτικά καθήκοντα να εξεταστεί στο δικαστήριο.

«Σύμφωνα με τον νόμο για να εγκαταστήσεις κάμερες σε έναν ιδιωτικό χώρο πρέπει να έχεις ειδική άδεια από τις αρχές. Στα δικαστήρια εξετάζονται μόνο νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Όπως δεν μπορούν να εξεταστούν τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί παράνομα είναι δεν μπορεί να εξεταστεί και υλικό το οποίο προκύπτει από κάμερες οι οποίες δεν έχουν εγκατασταθεί νομίμως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξετάσει το δικαστήριο.

Από την μία πλευρά το βίντεο εξυπηρετεί τους ισχυρισμούς μου γιατί αποδεικνύει πραγματικά ότι οι τρεις νεαροί Σέρβοι που υπερασπίζομαι δεν έχουν καμία σχέση με τα πρώτα χτυπήματα που ήταν και τα δολοφονικά χτυπήματα και τα οποία τα έκαναν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Μπράβοι και εργαζόμενοι τη νύχτα που δεν έχουν καμία σχέση με σπουδαστές , παιδιά 18 χρονών. Επειδή έχω ορκιστεί να υπηρετώ την νομιμότητα, ανεξαρτήτως αν αυτό το παράνομο μέσω εξυπηρετεί την υπεράσπιση μου δεν μπορώ παρά να προστατεύσω το δικαστήριο από μία παράνομη απόφαση», ανέφερε.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανθρωποκτονία. Ανθρωποκτονία στην οποία αυτοί που την διέπραξαν γυρίζουν στο μπαρ στο οποίο διασκέδαζαν και περιμένουν ν τους πιάσει η αστυνομία, δεν υπάρχει. Το αδίκημα είναι άλλης μορφής», είπε ο κ. Κούγιας έξω από τα δικαστήρια.

Σήμερα, τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας και μετά την κατάθεση του πατέρα και του φίλου του θύματος που βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοαμερικάνου που είχε προσκαλέσει στο νησί τον Μπακάρι Χέντερσον αλλά και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος, στο Λαγανά ο οποίος είναι ο πρώτος που χειρίστηκε την υπόθεση.

Όλη η επικαιρότητα