Ελλάδα

Εβρος: Με βάρκα θα έβγαζαν 77 κιλά χασίς στην Τουρκία

Ακούστε το άρθρο

Δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν την ώρα που παραλάμβαναν φορτίο ναρκωτικών – Θα το μετέφεραν με φουσκωτή λέμβο στην Τουρκία 

Μετά τις εισαγωγές, άρχισαν και οι… εξαγωγές χασίς προς την Τουρκία! Δυο αλλοδαποί εντοπίστηκαν την στιγμή που παραλάμβαναν ένα φορτίο ναρκωτικών από μια «καβάντζα» στις όχθες του Έβρου σε περιοχή των Φερών και ετοιμάζονταν να το φορτώσουν σε φουσκωτή λέμβο για να το μεταφέρουν στην γειτονική χώρα!

Το αλισβερίσι που γίνεται τις νύχτες στην παρέβρια περιοχή είναι γνωστό στις ελληνικές αρχές και το βράδυ της Κυριακής οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες ηλικίας 25 και 17 χρόνων να παραλαμβάνουν τις 72 σακούλες με χασίς που ήταν κρυμμένες -άγνωστο από ποιους- και να κινούνται με κατεύθυνση προς τον Έβρο.

Οι αλλοδαποί, που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα, ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν και στις 72 σακούλες βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 76 κιλών και 800 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την φουσκωτή βάρκα με τα κουπιά της και μια τρόμπα και 480 λίρες Τουρκίας και οδήγησαν τους δράστες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

ΠΗΓΗ

Όλη η επικαιρότητα