Ελλάδα

Εκκενώνεται σχολείο στην Κεφαλονιά μετά από νέα φωτιά – Συναγερμός στο νησί (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα ενεργά πύρινα μέτωπα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού να έχουν διασπαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν τις φωτιές.

Στις περιοχές Λαγκάδα, Πάστρα, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων και της απαγόρευσης απόπλου από τα λιμάνια, δεν μπορούν να φθάσουν στο νησί ενισχύσεις από την υπόλοιπη χώρα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες του νησιού να πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα ενεργά μέτωπα αλλά και να επιτηρούν τα χθεσινά καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο – Λύκειο που βρίσκεται στο χωριό Πάστρα.

Τα μέτωπα στη περιοχή είναι δύο και οι δυνατοί άνεμοι που φθάνουν τα 9 μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Τέλος, στις οκτώ περίπου το πρωί, σημειώθηκε ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος σε κόμβο στο Αργοστόλι. Οι δυο επιβαίνοντες πυροσβέστες νοσηλεύονται με ελαφρά κατάγματα, εκτός κινδύνου, στο γενικό νοσοκομείο του νησιού.

Πηγή:  inkefalonia.gr

Όλη η επικαιρότητα