Ηλεία

Ζαχάρω: Πρόταση για υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα!

Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για υποδομές πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της Ζαχάρως θα υποβάλει μέσα στον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή της πόλης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των δράσεων «Δημιουργίας Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Η πρόταση του δήμου Ζαχάρως προβλέπει την προμήθεια και την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού σε τέσσερις παραλίες και ο συνολικός προϋπολογισμός «αγγίζει» τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η προμήθεια ελαστικού διαδρόμου παραλίας και αμαξιδίου, χημικής τουαλέτας και αποδυτηρίων, κιγκλίδωμα και λυόμενα σκίαστρα παραλίας, καθώς και πινακίδα σήμανσης-ενημέρωσης για το κοινό.

Οι υποδομές αναμένεται να τοποθετηθούν στην παραλία Ζαχάρως, στο τουριστικό περίπτερο, στην παραλία Κακοβάτου, στο Γιαννιτσοχώρι και στο Θολό. 

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Λαμπρόπουλος, στόχος είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα άτομα με κινητικά προβλήματα, για να αρθούν οι ανισότητες.

«Επιδίωξή μας είναι να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες υποδομές εξυπηρέτησης ΑμεΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, προκειμένου να μπορεί κάθε συμπολίτης μας να απολαμβάνει τις μοναδικές παραλίες του δήμου μας. Πιστεύουμε ότι θα τρέξει γρήγορα η διαδικασία, ώστε να προλάβουμε το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πρωτοβουλίας» και εκλεγείς τέσσερις φορές δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, τόνισε ότι υλοποιείται μια πρωτοβουλία με σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα.

«Η δημοτική αρχή είχε τη μελέτη και κατάφερε να βρει το κατάλληλο πρόγραμμα για να υποβάλει την πρόταση. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε το επόμενο καλοκαίρι να προσφέρουμε σε κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την εξαιρετική μας θάλασσα.  Όσο περνάει από το χέρι μας, θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις, πόσο μάλλον σε ένα ζωτικό αγαθό όπως η πρόσβαση στη θάλασσα», δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα