Ελλάδα

Η στιγμή της επίθεσης από τους κουκουλοφόρους στο Α.Τ. Ομονοίας (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Είναι η στιγμή που το Α.Τ. Ομονοίας και τα ΙΧ που βρίσκονται παρκαρισμένα έξω από αυτό έχουν δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους.

Εστίες φωτιάς αλλά και καπνοί υπάρχουν παντού έξω από το αστυνομικό τμήμα από τις μολότοφ που πέταξαν οι δράστες, οι οποίοι τρέπονται σε φυγή μετά την καταδρομική επίθεση. 

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 το βράδυ της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στην οδό Βερανζέρου, με τους επιτιθέμενους κουκουλοφόρους να δείχνουν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούς.

Περίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ., πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Αρχικά, οι δράστες έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου με τη Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Όλα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ώρου.

iefimerida.gr 

Όλη η επικαιρότητα