Κόσμος

Η χώρα όπου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να είσαι όμορφη και διάσημη

Ακούστε το άρθρο

Η ομορφιά τείνει να εξελιχθεί σε κατάρα στο Ιράκ, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ωραίες γυναίκες έχουν μπει στο στόχαστρο δολοφόνων.

Στις 27 Σεπτεμβρίου η Tara Fares, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της στη Βαγδάτη.

Είχε προηγηθεί δυο μέρες νωρίτερα η δολοφονία της ακτιβίστριας Suad al-Ali που αγωνιζόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην πόλη Basra.

Τον Αύγουστο με μια εβδομάδα διαφορά βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους κάτω από «περίεργες συνθήκες» όπως ανέφεραν οι αρχές, οι ιδιοκτήτριες δύο κέντρων ομορφιάς στη Βαγδάτη, Rafeef al-Yaseri και Rasha al-Hassan.

Πρόσφατα, η πρώην Μις Ιράκ, Shimaa Qassem, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα της και να μετακομίσει στην Ιορδανία γιατί όπως αποκάλυψε το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

«Απείλησαν πως θα με σκοτώσουν. Η ζωή μου ήταν σε κίνδυνο. Οι δολοφονίες τόσων πολλών ανθρώπων με φόβισαν. Δεν αισθανόμουν πια άνετα να μένω εκεί, γι’ αυτό και έφυγα από το Ιράκ», ανέφερε στην ιστοσελίδα Rudaw.

«Είπαν πως θα με σκοτώσουν το βράδυ της Πέμπτης. Αρχικά σκέφτηκα να πάω να ζήσω στο Erbil, αλλά η κατάσταση δεν ήταν καλή. Τις τελευταίες ημέρες ήμουν στη Βαγδάτη. Δεν τολμούσα να βγω από το σπίτι μου. Φοβόμουν ακόμα και μέσα στο σπίτι. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια σοβαρή απειλή και στο να φοβίσεις κάποιο; Έχουν σκοτώσει τόσο κόσμο μέρα μεσημέρι. Δεν μπορούσα να περιμένω να με σκοτώσουν», είπε τονίζοντας πως είχε φτάσει αρκετές φορές στις αστυνομικές αρχές, αλλά δεν είχε συγκεκριμένες αποδείξεις σχετικά με το ποιος την απειλεί.

Η Qassem δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα της και ήδη μελετά τις επόμενες κινήσεις της. «Αυτή τη στιγμή συζητάω με κάποιους Τούρκους παραγωγούς. Θέλουν να παίξω έναν ρόλο σε μια κινηματογραφική ταινία. Μιλάω καλά τη γλώσσα, γι’ αυτό και με θέλουν. Συζητάμε για την προσφορά αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία».

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα