Ελλάδα

Κακοποιήσεις και δολοφονίες παιδιών που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους πώς μπορεί ένα ενήλικο χέρι να προκαλέσει πόνο σε ένα παιδί και να το στιγματίσει εφ’ όρου ζωής με πράξεις βίας, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατό του.

Η παιδική κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο πολύ συχνό και στη χώρα μας. Πέρσι η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 221.152 τηλεφωνικές κλήσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε ποσοστό 37,5% σε καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών.

Μυρτώ, Στυλιανή, Άννυ, Θανάσης είναι μόνο μερικά από τα ονόματα παιδιών που γνώρισαν τον πόνο σε πολύ τρυφερή ηλικία και μάλιστα από τους ίδιους τους τους γονείς. Τα παιδιά αυτά βρέθηκαν να υποφέρουν στα χέρια των ανθρώπων που υποτίθεται ότι λειτουργούσαν σαν ασπίδα προστασίας για ολόκληρη τη ζωή τους. Κάποια επιβίωσαν, χάνοντας την παλιά ζωή τους, αναγκασμένα να ζουν ανάπηρα, αφήνοντας πίσω τους την ανεμελιά των παιδικών χρόνων. Άλλα άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια των ανθρώπων που τους έφεραν στη ζωή.

Οι παρακάτω υποθέσεις κακοποίησης και εγκλημάτων άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία, που άλλες φορές εξοργίζεται και άλλες φορές κωφεύει ενώ γνωρίζει…

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast

Όλη η επικαιρότητα