Μεσσηνία

Καλαμάτα: Σπείρα έκλεβε πορτοφόλια και έκανε αναλήψεις σε Α.Τ.Μ.

Ακούστε το άρθρο

Η έρευνα για τον εντοπισμό της οργανωμένης σπείρας είχε ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας κρούσμα, στις 26 Μαΐου

Έξι επιβεβαιωμένες κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες που ψώνιζαν τη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, είχε διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες μια σπείρα πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια. Σε δυο περιπτώσεις, μάλιστα, έκαναν και αναλήψεις από Α.Τ.Μ., χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που βρήκαν στα πορτοφόλια!

Η έρευνα για τον εντοπισμό της οργανωμένης σπείρας είχε ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας κρούσμα, στις 26 Μαΐου. Ακολούθησαν άλλες πέντε κλοπές, με τελευταία αυτή που έγινε το Σάββατο και οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων «ελαφροχέρηδων», που είναι δύο Έλληνες, ένας 29χρονος και μία 35χρονη και δύο αλλοδαποί, ένας 58χρονος και μία 46χρονη.

Σύμφωνα με τους κατόχους των πορτοφολιών, τα χρήματα από τις έξι κλοπές και τις δυο αναλήψεις που πραγματοποίησαν οι δράστες ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ. Ωστόσο, στην κατοχή τους βρέθηκαν 583,49 ευρώ και 2.600 λεκ Αλβανίας, που κατασχέθηκαν όπως και δύο κινητά και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων. 

*** Σε περιοχή των Σερρών, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου μια 22χρονη Ελληνίδα, για την οποία διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών ότι την προηγούμενη ημέρα είχε μπει σε ένα κατάστημα στις Σέρρες και είχε αρπάξει από το ταμείο 400 ευρώ χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η νεαρό παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που της άσκησε δίωξη για κλοπή, αλλά εξετάζεται αν έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες.

ΠΗΓΗ

Όλη η επικαιρότητα