ΕΠΣ Ηλείας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΛΕΙΑΣ – MARKET IN: Στις 19/9 η κλήρωση της α’ φάσης

Ακούστε το άρθρο

Για το Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων Ηλείας της νέας περιόδου 2018-2019, η κλήρωση της 1ης φάσης του οποίου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΗ την Τετάρτη 19/9 και ώρα 20:00 ισχύουν τα εξής:

Στους αγώνες Κυπέλλου μετέχουν υποχρεωτικά τα σωματεία της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής, Α1 DEDALOS SECURΙTY και Α2 AXIVEN ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ κατηγορίας και προαιρετικά τα σωματεία Β’ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ κατηγορίας και Γ’ ECLIPSE κατηγορίας.

Στην πρώτη φάση των αγώνων θα μετάσχουν τα σωματεία της Α2 Κατηγορίας και της Β’ Κατηγορίας και Γ’ Κατηγορίας (όσα δηλώσουν από τις δυο τελευταίες), χωρισμένα σε ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) ενός γύρου – μονών αγώνων, και θα προκρίνονται τα δυο (2) πρώτα σωματεία κάθε ομίλου.

Στην πρώτη φάση, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων σωματείων θα εφαρμόζονται τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π. για την τελική βαθμολογική κατάταξη των σωματείων.

Στην δεύτερη φάση θα λάβουν μέρος τα προκρινόμενα σωματεία της πρώτης φάσης και τα σωματεία της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής και της Α1 κατηγορίας. 

Στις επόμενες φάσεις, δηλαδή από τη δεύτερη, οι αγώνες θα είναι μονοί (νοκ άουτ) μετά από κλήρωση, πλην της ημιτελικής φάσης όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί εντός – εκτός έδρας.

Μέχρι και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου και οι αγώνες είναι μονοί, εάν υπάρχει διαφορά δύο ή περισσότερων κατηγοριών, τότε ο αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα του σωματείου της μικρότερης κατηγορίας ανεξαρτήτως κλήρωσης.

Στους διπλούς αγώνες σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα τηρηθεί η διαδικασία της ημίωρης παράτασης – πέναλτι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ. 

Στους αγώνες Κυπέλλου είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού (η οποία θα αναγράφεται στο Φ.Α. και θα αποδεικνύεται με την υπογραφή και τη σφραγίδα του γιατρού) με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρου 16§2α ΚΑΠ.

Όλη η επικαιρότητα