Αχαϊα

Κόμβος διακίνησης μεταναστών από διεθνή κυκλώματα ο Πατραϊκός κόλπος

Ακούστε το άρθρο

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πατρών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Βασιλικής Αιτωλοακαρνανίας, ύποπτο σκάφος σημαίας Ουκρανίας, φέρον το διακριτικό SOYUZ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με 65 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων και με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός και συνοδηγός Φ/Γ οχήματος, με το οποίο οι ως άνω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο σημείο όπου τους ανέμενε το σκάφος προς επιβίβαση, το οποίο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πατρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, το φορτηγό όχημα, έξι κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, πάλι στην ίδια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, το Λιμενικό είχε ακινητοποιήσει σκάφος με Ουκρανική σημαία, που μετέφερε 60 παράτυπους μετανάστες.

Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα