Αθλητισμός

Κόροιβος – Βόλεϊ: «Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις»

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου στο Κλειστό της Ήλιδας παραχώρησε σήμερα το τμήμα βόλεϊ του Κοροίβου, με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν καθώς από σήμερα ξεκινά την προετοιμασία της η ανδρική ομάδα ενόψει του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. 

Ο επικεφαλής του τμήματος, Τάκης Σάκκος, στάθηκε περισσότερο στις ώρες προπόνησης του τμήματος στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ήλιδας, καλώντας τον ΗΛΕΙΟ να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στο θέμα. Ο προπονητής Ανδρέας Γκρουμούσας αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, τονίζοντας πως ο Κόροιβος στηρίζεται στα δικά του παιδιά και τέλος ο αρχηγός της ομάδας Φώτης Παναγιωτάρας κάλεσε τον κόσμο της Ηλείας να στηρίξει την προσπάθεια του Κοροίβου στη νέα και πιο δύσκολη κατηγορία.

Τάκης Σάκκος

«Ο ΗΛΕΙΟΣ να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το πρόγραμμα»

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί επιστρέφουμε στην Α2 Εθνική. Έχει μεγάλη σημασία ότι η ομάδα μας στηρίχτηκε στα δικά της  παιδιά και μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ανέβηκε στην Α2.  Οι απαιτήσεις αυξάνονται, είναι μια σαφώς πιο δύσκολη κατηγορία και στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ, να στηριχτούμε στην ομοιογένεια της ομάδας και να μείνουμε στην κατηγορία. Βέβαια, ό,τι καλύτερο έρθει, καλώς να έρθει… Θα καλέσω το φίλαθλο κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα και όσοι μπορούν να βοηθήσουν με χορηγίες. Κυκλοφορούν ήδη τα εισιτήρια διαρκείας ενώ ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να βοηθήσουν, αρκετοί χορηγοί.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα όμως υπάρχουν και προβλήματα. Υπάρχουν σοβαρά θέματα στην κατανομή των ωρών στο Κλειστό Γυμναστήριο της  Ήλιδας γιατί ο «ΗΛΕΙΟΣ» δεν έχει δώσει την απαιτούμενη προσοχή, δεν έχει βάλει κανόνες για να χρησιμοποιηθεί αυτό το γήπεδο. Όλες οι εγκαταστάσεις έχουν γίνει γιατί η πόλη έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον αθλητισμό. Υπάρχει ένα σωματείο που λέγεται «Κόροιβος», το οποίο ξεκίνησε όλη αυτή τη διαδικασία με διάφορα τμήματα και έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Το γήπεδο δεν είναι μόνο δημιούργημα του Δήμου, είναι και δημιούργημα κάποιων ανθρώπων που έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη, έχουν χαλάσει ώρες και χρήματα για να γίνουν όλα αυτά. Ο εξοπλισμός του γηπέδου ανήκει στον Κόροιβο, όλες οι επιδιορθώσεις και η συντήρηση γίνονται από τον Κόροιβο. Ακόμα και τα όργανα γυμναστικής είναι δωρεά από τον Κόροιβο. Κάνουμε ακόμα και τις καθαρίστριες για να λειτουργήσει κανονικά ο σύλλογος. Πρέπει λοιπόν ο «ΗΛΕΙΟΣ» να ασχοληθεί πολύ σοβαρά, να δώσει την απαιτούμενη προσοχή και να κουβεντιάσει με ανθρώπους που έχουν σχέση με το χώρο, που έχουν δώσει την ψυχή τους εδώ μέσα και να λύσει το θέμα. Η πόλη μας έχει αυτή τη στιγμή δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία, το μπάσκετ και το βόλεϊ του Κοροίβου. Οι ομάδες αυτές πρέπει να βρουν τις απαιτούμενες ώρες και τις υποδομές να γίνονται προπονήσεις. Καλώ λοιπόν σαν Κόροιβος τον «ΗΛΕΙΟ» να καθίσει να κουβεντιάσει και να θέσει κανόνες για τη χρήση του γηπέδου. Επίσης, είναι τόσο παντελής η απουσία του, που δύο μήνες προσπαθούμε να πάρουμε την άδεια παραχώρησης του γηπέδου για να κατέβουμε στην Α2 Κατηγορία και δεν την έχουμε πάρει ακόμη, με κίνδυνο η ομάδα μας να μην μπορεί να κατέβει στην κατηγορία. Και αν γίνει κάτι τέτοιο, να δούμε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος. Πώς ζητούν από τα σωματεία χρήματα για να χρησιμοποιήσουν δημοτικούς  χώρους που δεν μπορούν να τους διαχειριστούν; Εμείς σαν τμήμα πέρυσι είχαμε 6 ώρες την εβδομάδα. Και τις ώρες αυτές τις είχαμε μαζί με την Ενόργανη. Και μάλιστα ο ΗΛΕΙΟΣ μας ζητάει χρήματα επειδή χρησιμοποιήσαμε τις λάμπες. Αν είναι δυνατόν… Τις γραμμές τις φτιάχνουμε μόνοι μας, συντηρούμε τα αποδυτήρια και μας ζητάνε και χρήματα. Να βάλουν είσοδο και στο Δημοτικό Μέγαρο… Αυτή είναι η κατάντια μας…».

Α. Γκρουμούσας

«Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις»

Ο προπονητής Ανδρέας Γκρουμούσας, ανέφερε:  «Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες της Αμαλιάδας, είτε είναι μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο. Φέτος εμείς έχουμε τη χαρά να πρεσβεύουμε την πόλη μας, την ομάδα, γιατί η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία, αλλά και τους εαυτούς μας. Όπως το κάναμε τα τελευταία 15-20 χρόνια, στηριζόμενοι πάντα στις δικές μας δυνάμεις. Ο Κόροιβος δεν είναι μόνο το ανδρικό. Θα κατέβει φέτος με έξι αγωνιστικά τμήματα. Με τους άνδρες, που είναι η ναυαρχίδα, αλλά και με έφηβους, παίδες, παμπαίδες, καθώς και  παγκορασίδες και κορασίδες. Για κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό, αντιλαμβάνεται τι κόστος έχει αυτό και τι προσπάθεια απαιτείται από τη διοίκηση και τους προπονητές. Τέσσερις προπονητές του Κοροίβου, παλιοί παίκτες που έχουν βοηθήσει και έχουν παίξει, βάζουν πλάτη. Για τον Κόροιβο αυτό είναι δύσκολο, γιατί είναι ένας σύλλογος ο οποίος δεν έχει κανένα έσοδο. Κρατική επιχορήγηση έχει να πάρει από το 2007. Κάνω μια παρένθεση διοικητική. Η ομάδα στηρίζεται στους χορηγούς, τους παίκτες οι οποίοι παίζουν αφιλοκερδώς οι ντόπιοι, αλλά και στους γονείς οι οποίοι συνδράμουν όλη αυτή την προσπάθεια της ομάδας της Αμαλιάδας.

Εμείς ανεβήκαμε πέρυσι γιατί είχαμε πολύ καλό κλίμα, είχαμε την πιο νεανική ομάδα, γιατί είμαστε οικογένεια και είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Στηριζόμαστε πάλι στους δικούς μας αθλητές, οι οποίοι από τον μεγαλύτερο μέχρι και τον μικρότερο,  ο οποίος είναι στα 14-15 του χρόνια, είναι μέλη αυτής της ομάδας. Εκεί θα πατήσουμε ξανά. Επειδή η κατηγορία είναι υψηλή, χρειαστήκαμε να κάνουμε δυο υποστηρικτικές κινήσεις, με δυο παιδιά τα οποία θα έρθουν και θα βοηθήσουν, όπως ο Σταυρακάκης και  ο Μπίσκος. Προσπαθούμε να κάνουμε μια τελευταία κίνηση, με ένα διαγώνιο. Δεν έχουμε ακόμα βρει αυτό που θέλουμε ακόμα, αλλά αν δεν βρούμε τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά και θα ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας, δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Θα σεβαστούμε τους αθλητές που ήδη υπάρχουν και θα δούμε μέσα από δουλειά πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Θα κυνηγήσουμε το στόχο μας με το ήδη υπάρχον υλικό. Ο στόχος μας είναι παραμονή. Η φετινή κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, οι ταχύτητες είναι διαφορετικές. Εμείς θέλουμε να πάρουν χρόνο και οι δικοί μας παίκτες, να πάρουν παραστάσεις».

 Φ. Παναγιωτάρας

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά»

Ο αρχηγός του Κοροίβου, Φώτης Παναγιωτάρας, τόνισε: «Σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας μας. Πρέπει όλοι οι παίκτες να δουλέψουμε σκληρά. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ ανταγωνιστικό και ανώτερο από αυτό της Β΄ Εθνικής που παίζαμε πέρυσι. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πρώτον για να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρούς παίκτες, από την πόλη της Αμαλιάδας. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τα χρήματα, αλλά για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα αυτή την πόλη. Αγαπάμε πολύ τον Κόροιβο, αλλά αγαπάμε και το άθλημά μας, το βόλεϊ. Με τους προπονητές μας, Ανδρέα Γκρουμούσα, Γιώργο Σωτηρόπουλο και Νίκο Καστανά, έχουμε άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό έχουμε φτάσει σε αυτές τις επιτυχίες. Η διοίκηση επίσης, είναι πάντα στο πλευρό μας και μας στηρίζει τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Όλοι οι χορηγοί είναι πλάι στην ομάδα, παρά τις δύσκολες εποχές και δίνουν από το υστέρημά τους για να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας. Εύχομαι να έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς και με πολλές νίκες. Και θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο της Ηλείας και της Αμαλιάδας ειδικότερα, να βοηθήσει την ομάδα μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, όπως απέδειξε ότι μπορεί να το κάνει στους περσινούς αγώνες των πλέι -οφ».

Όλη η επικαιρότητα