Ελλάδα

Λαμία: Αποκαλύψεις που σοκάρουν πίσω από την υπόθεση ομηρίας της 40χρονης Γαλλίδας

Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι τα στοιχεία που «καίνε» τον 34χρονο Λαμιώτη που ανάγκαζε τις γυναίκες του να είναι «σκλάβες».

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση αρπαγής της 40χρονης Γαλλίδας από 34χρονο άνδρα στη Λαμία.

Ανατριχιαστικές εικόνες από όσα έζησαν στα χέρια του, φέρεται να έχουν καταθέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, τόσο η 40χρονη για την οποία είχε δώσει σήμα η Interpol και οδήγησε στη σύλληψή του,όσο κι άλλες δύο Λαμιώτισσες οι οποίες έτυχαν ανάλογης μεταχείρισης από τον κατηγορούμενο.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς του 34χρονου ότι η υπόθεση με τη Γαλλίδα ήταν ένα απλό ερωτικό παιχνίδι, που εξελίχθηκε ίσως πιο άγρια στο ποιος θα είναι ο κυρίαρχος. Γεγονός είναι ότι μεταξύ ενηλίκων μπορεί να υπάρχει επιλογή γύρω από τις προτιμήσεις πάνω στο σεξ, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές. Στην περίπτωση του 34χρονου, οι επιλογές φαίνεται ότι ήταν δικές του και τις επέβαλε με κάθε τρόπο στις γυναίκες που έμπλεκαν μαζί του.

Νέες καταθέσεις

Τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως το ρεπορτάζ του LamiaReportκάνουν λόγο για δύο ακόμη γυναίκες που κατέθεσαν τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν κοντά στον 34χρονο και κάνουν ακόμη πιο αληθοφανή την εκδοχή που έδωσε στους αστυνομικούς η 40χρονη. Η τελευταία κατέθεσε ότι από την Τετάρτη που έφθασε Λαμία μέχρι και το Σάββατο που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, αντιμετώπισε την απίστευτη βιαιότητα του άνδρα ο οποίος ήθελε να την μετατρέψει σε σκλάβα.

Η εκδοχή τα όσα λέει η 40χρονη να έχουν τις ρίζες τους στη ζήλεια αφού ο 34χρονος στο διάστημα που είχαν χωρίσει είχε συνάψει σχέση με τη νεαρή 24χρονη – που επίσης έχει συλληφθεί – δε στέκει πλέον, καθώς οι μαρτυρίες που προστέθηκαν αποκαλύπτουν ότι η συμπεριφορά του ήταν παρόμοια και σε τουλάχιστον δύο ακόμη γυναίκες.

Η μία μάλιστα φέρεται να εκβιαζόταν κιόλας από τον κατηγορούμενο για 12 σχεδόν χρόνια. Την απειλούσε εκτός των άλλων και για διαπόμπευση και είχε καταφέρει να την έχει σαν «παιχνίδι» για πάνω από μία δεκαετία.

Η άλλη η γυναίκα που φέρεται να έμπλεξε με τον 34χρονο λίγο μετά τα 18 της, έχει καταθέσει βιασμό, καθώς από την πρώτη στιγμή δεν της άρεσε η συμπεριφορά του και όταν προσπάθησε να τον απομακρύνει εκείνος την έδεσε και τη βίασε.

Ο φόβος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται ότι ήταν το συναίσθημα που όχι μόνο δεν τις επέτρεπε να τον απομακρύνουν από τη ζωή τους, αλλά και να μην τον καταγγέλλουν στην αστυνομία. Άλλωστε όπως είπαμε όταν είσαι ενήλικος υπάρχει ελευθερία επιλογών και αν χρειαστεί να αποδείξεις ότι κάτι έγινε χωρίς τη θέλησή σου, έρχεται ο λόγος σου έναντι του λόγου του. Πόσο μάλλον αν τον αντίδικό σου τον φοβάσαι και ξέρεις ότι από την κατάθεση σου θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία που θα σε ακολουθούν στο κλειστό περιβάλλον της Λαμίας.

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό αποκαλύψεων όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και ένα άλλο «θύμα» της υπόθεσης, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται κατηγορούμενη για υπόθαλψη εγκληματία. Πρόκειται για την 24χρονη που το παρελθόν αλλά και ο χαρακτήρας της δεν επιτρέπει σκέψεις ότι συναίνεσε σε τέτοια ακραία παιχνίδια με τη θέλησή της. Κι αν ακόμη αυτή τη στιγμή παρουσιάζει τα γεγονότα σαν όλα να γινόντουσαν σχεδόν φυσιολογικά, η εικόνα της μαρτυρεί ένα κορίτσι φοβισμένο που όταν έχασε τους δικούς της, βρήκε ως μοναδικό στήριγμα τον 34χρονο.

Σε αυτή τη φάση η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με τον 34χρονο και την 24χρονη να ξαναπερνούν το κατώφλι των Δικαστηρίων Λαμίας το πρωί της Τρίτης (18/9) μετά τη διήμερη προθεσμία που πήραν για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σαφώς η θέση τους είναι πιο δύσκολη μετά τις νέες αποκαλύψεις, ωστόσο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, με τους αστυνομικούς να περιμένουν να «μιλήσουν» και το κινητό με τον υπολογιστή του 34χρονου. Άλλωστε μέσω υπολογιστή έγινε η γνωριμία με την 40χρονη Γαλλίδα και μέσω της νέας τεχνολογίας ερχόταν πιο κοντά με τα υποψήφια θύματά του.

Από την πλευρά της η κοινωνία της Λαμίας παρακολουθεί με ανησυχία τη νέα υπόθεση που μαρτυρεί ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες και τα ήσυχα πρόσωπα, κρύβονται δράματα που σημαδεύουν τις ζωές συνανθρώπων μας.

VIA

Όλη η επικαιρότητα