Κόσμος

Μεξικό: Ζευγάρι σκότωσε και τεμάχισε 20 γυναίκες – Τις βίαζαν και τις έβαζαν σε κουβάδες με τσιμέντο

Ακούστε το άρθρο

Οι δύο κατά συρροή δολοφόνοι κατονομάστηκαν από τις αρχές ως «Χουάν Κάρλος Ν.» και «Πατρίσια Ν.». Στοχοποιούσαν ανύπανδρες μητέρες και τους έταζαν ότι θα τους βρουν φθηνά ρούχα για τα παιδιά τους. Όταν οι αρχές ερεύνησαν τα δύο σπίτια τους, βρήκαν ανθρώπινα μέλη σε κουβάδες γεμάτους με τσιμέντο και τυλιγμένους με πλαστικές τσάντες. Το ζευγάρι είχε τοποθετήσει τους κουβάδες σε ψυγείο, ενώ βρέθηκαν και τα ρούχα αρκετών θυμάτων.

Ο άνδρας φέρεται να πάσχει από «ψυχική διαταραχή», «ψύχωση» και «διαταραχή προσωπικότητας» ενώ η γυναίκα πάσχει εκ γενετής από «ψυχική διαταραχή» και «ντελίριο», οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο, έγραψε η Ελ Ουνιβερσάλ, επικαλούμενη την ψυχιατρική εξέταση που υπεβλήθη σε δικαστή.

Παρ’ όλα αυτά «και οι δύο είναι ικανοί να κάνουν τη διάκριση μεταξύ σωστού και λάθους», σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, το ένα από τα οποία μικρής ηλικίας.

Το ζευγάρι, το οποίο ως τώρα οι αρχές υποπτεύονταν πως ενεχόταν στους φόνους τουλάχιστον δέκα γυναικών, συνελήφθη την Πέμπτη στο Εκατεπέκ, βορειοανατολικό προάστιο της μεξικανικής πρωτεύουσας διαβόητο για τα βίαια εγκλήματα που διαπράττονται εκεί, ιδιαίτερα με θύματα γυναίκες.

Ο άνδρας ομολόγησε ότι διέπραξε διπλάσιους φόνους από αυτούς που του πρόσαπταν οι αρχές κατά τη διάρκεια μιας πρώτης ανάκρισης στη φυλακή όπου μετήχθη.

«Δήλωσε ότι κακοποίησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και πούλησε όργανά τους, καθώς και ατομικά τους είδη», έγραψε η Ελ Ουνιβερσάλ.

Παραδέχθηκε ακόμη πως πούλησε ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι δύο μηνών, κόρη ενός από τα θύματα, σε ένα άλλο ζευγάρι, που επίσης έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σόκαραν πολλούς Μεξικανούς, μολονότι η χώρα είναι πλέον συνηθισμένη στις αποκαλύψεις για τις φρικαλεότητες των κακοποιών, εν μέσω της έξαρσης της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ανακοίνωση της σύλληψης, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Εκατεπέκ, κρατώντας στα χέρια κεριά και λευκά άνθη, για να απαιτήσουν οι αρχές να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν οι δολοφονίες γυναικών.

Οι ερευνητές έψαξαν τα ακίνητα του ζευγαριού και βρήκαν ανθρώπινα λείψανα μέσα σε τσιμέντο σε οκτώ μεγάλους κουβάδες, χωρητικότητας είκοσι λίτρων, και μέσα σε ένα ψυγείο, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εισαγγελίας.

enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα