Μεσσηνία

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα επίσκεψης Προέδρων Ελλάδας – Γερμανίας

Ακούστε το άρθρο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την αυριανή υποδοχή του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη Μεσσηνία.

Ο Γερμανός Πρόεδρος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελκε Μπουντενμπέντερ.

Την Παρασκευή η επίσκεψή του στη Μεσσηνία θα ξεκινήσει από την Αρχαία Μεσσήνη, όπου στις 10 το πρωί μαζί με τη σύζυγό του, συνοδευόμενοι από τον Ελληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη. Ακολούθως στη 1 το μεσημέρι σε ειδική τελετή στο παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας θα λάβει το Χρυσό Κλειδί της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Η επίσκεψη θα συνεχιστεί με βόλτα και καφέ στο λιμάνι και θα ολοκληρωθεί με γεύμα με ψάρια και θαλασσινά σε ψαροταβέρνα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η γερμανική αποστολή θα αναχωρήσει μετά τις 4 το απόγευμα με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το Βερολίνο, ενώ για λόγους ασφαλείας από τις 10 το πρωί θα ισχύσει απαγόρευση πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ενώ από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ανακοινώθηκε ότι αύριο θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση κάθε είδους οχήματος και στις δύο κατευθύνσεις της οδού Αρτέμιδος από τον κόμβο του αυτοκινητοδρόμου έως και τη γέφυρα της Λυκούργου. Η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται και στην οδό Νέδοντος, στο τμήμα από την οδό Σταδίου έως και την οδό Κροντήρη.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις 8 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα