Αχαϊα

Μετά από μισό αιώνα η Πάτρα απέκτησε Μίνι Περιμετρική – Εγκαίνια κάτω από το φεγγάρι απόψε από τον Υπ. Εσωτερικών

Ακούστε το άρθρο

Η ώρα παράδοσης της Μίνι Περιμετρικής της Πάτρας στους πολίτες έφθασε. Ένα έργο πνοής για την πόλη από απόψε και πρακτικά από αύριο παραδίδεται στην κυκλοφορία. Η κατασκευή της Μίνι Περιμετρικής είχε τεθεί ως στόχος από τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 70. Μάλιστα το 1977 ανακοινωνόταν δια του τύπου ότι δημοπρατείται.

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρήθηκαν από χθες κι όλας σίγουρα πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ακυρώνουν τη σπουδαιότητα του έργου. Άλλωστε προβλήματα πάντα παρατηρούνται όταν έρχεται ένα έργο να αλλάξει συμπεριφορές και συνήθειες δεκαετιών.Η λύση για την περιοχή των Ταμπαχάνων όπου υπάρχει σημείο εισόδου και εξόδου για τη Μίνι Περιμετρική ίσως να είναι η κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου (roundabout). Αυτό είναι κάτι που θα το μελετήσουν οι τεχνοκράτες. Μόνο που θα πρέπει να το κάνουν άμεσα για να μην επεκταθεί το πρόβλημα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκό διήμερο πραγματοποιείται στη Δυτική Ελλάδα σήμεραΠαρασκευή 21 και αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 με την ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής και τις σημερινές εκδηλώσεις με τίτλο «κυκλοφορούμε με φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ», στην Πάτρα, όπου θα συμμετέχει και ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό στις 20:00 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Πατρών.

Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο

Το μεγάλο ραντεβού έχει δοθεί για το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ., μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στην Μικρή Περιμετρική, όπου ο κορυφαίος έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα δώσειανοικτή συναυλία με τίτλο «Χρώματα και Αρώματα» και θα μας ταξιδέψει με τα διαχρονικά μουσικά του έργα, σε μια υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία.

Τα έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου θα ερμηνεύσουν η φημισμένηυψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, όπως επίσης οι καλλιτέχνες: Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή. Επίσης θα συμμετέχουν και το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Κυκλοφορούμε στη Μικρή Περιμετρική – Minibusγια την εξυπηρέτηση των πολιτών

Η «φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορήσουν με όποιο μέσο επιλέξουν στη Μικρή Περιμετρική και να φτάσουν στο χώρο (Ρωμαϊκό Υδραγωγείο) της ανοικτής συναυλίας του Γιάννη Μαρκόπουλου (8.30 μ.μ.).

Έτσι, στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο κάποιος θα μπορεί να φθάσει με τα πόδια, με ποδήλατο, με αυτοκίνητο (θα έχουν διαμορφωθεί χώροι στάθμευσης) ή με λεωφορείο.

Για το σκοπό αυτό, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, θα διαθέσει λεωφορείαπου θα μεταφέρουν δωρεάν τους πολίτες, που έχουν ανάγκη, μεταξύ του κόμβου Κουρτέση και του Αρχαιολογικού χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Συγκεκριμένα, από τις 7.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., θα μεταφέρουν το κοινό από τον Κόμβο Κουρτέση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο για τη συναυλία.

Αντίστοιχα δρομολόγια θα εκτελούνται από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στον Κόμβο Κουρτέση, μετά το τέλος της συναυλίας, στις 10.30 μ.μ.

Επιπλέον, στο χώρο της συναυλίας η πατρινή επιχείρηση ΛΟΥΞ θα προσφέρει νερά και αναψυκτικά.

Ποδηλατάδα στην Πάτρα και στη Μικρή Περιμετρική

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας,το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, διοργανώνει «ποδηλατάδα» στον αστικό ιστό της Πάτρας και στη Μικρή Περιμετρική.

Η «ποδηλατάδα» θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και θα διασχίσει την Πάτρα από την οδό Κορίνθου έως τον κόμβο Κουρτέση. Στην συνέχεια οι ποδηλάτες θα εισέλθουν στη Μικρή Περιμετρική και θα τερματίσουν στον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Προσαρμόζουμε τη Μικρή Περιμετρική στις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης – Emailγια την επικοινωνία των πολιτών

Το έργο της Μικρής Περιμετρικής είναι ένα έργο που αλλάζει ριζικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης των Πατρών, αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

“Ήδη ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των πολιτών και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Τροχαία Πατρών, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής.

Παράλληλαη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των κυκλοφοριακών δεδομένων, που θα καταγράφονται με τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, και θα παρεμβαίνει, όπου και όταν χρειάζεται, ώστε η λειτουργικότητα του έργου να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, πολίτες και φορείς που εκτιμούν ότι δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην κυκλοφορία, μπορούν να απευθύνουν τις επισημάνσεις τους στην Περιφέρεια, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση: miniperimetriki@pde.gov.grΤα μηνύματα θα κατηγοριοποιούνται, θα αποστέλλονται στις συναρμόδιες υπηρεσίες και θα ενημερώνονται οι πολίτες για την εξέλιξη”.

Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα

Το διήμερο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα- Ευρώπη, Προκλήσεις και Προοπτικές» είναι ένας ανοικτός διάλογος με φορείς και πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα διεξαχθεί στην Πάτρα (πολυχώρο εκδηλώσεων Royal, Aκτή Δυμαίων 51), την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 (10:00 π.μ. – 2:30 μ.μ.), ενώ η δεύτερη ημέρα θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο (Συνεδριακή αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παπαστράτου 53 & Σμύρνης) το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 (10:30 π.μ. – 2:30 μ.μ.).

Στο διήμερο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο Συνέδριο θα περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι διοργανωτές

Το σύνολο των εκδηλώσεων σε Πάτρα και Αγρίνιο διοργανώνεται από από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τηνΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “EuropeDirectPatras” Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προσέλευση των επισήμων που θα μετάσχουν στο διευρυμένο συνέδριο στο χώρο του royal στην Πάτρα

Πηγή: thebest

Όλη η επικαιρότητα