Ηλεία Μουσική

Μοναδικό ταξίδι στο φεγγάρι του Επικούριου!

Ακούστε το άρθρο

Μοναδικό ταξίδι κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι έκαναν όσοι παρακολούθησαν τη μουσική παράσταση Terra Olympia του συνθέτη Γιώργου Βούκανου στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, και οι επισκέπτες απόλαυσαν μια ονειρική νύχτα με πανσέληνο σε μια οπτικοακουστική παράσταση εμπνευσμένη από την Ιστορία και τον Μύθο.


Ο κ. Βούκανος και όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας στο κοινό ένα ξεχωριστικό πολιτιστικό αποτέλεσμα, που σπάνια συναντά κάποιος στην Ηλεία. Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο του ναού του Επικούριου Απόλλωνα συνέβαλε στη μαγική ατμόσφαιρα και άφησε το κοινό με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το οπτικοακουστικό ταξίδι στον Μύθο και την Ιστορία του τόπου που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε στις 8μ.μ. και ήταν ένα ατμοσφαιρικό μουσικό Οδοιπορικό στην Ηλεία, από τον Επικούριο Απόλλωνα, την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα το Κάστρο Χλεμούτσι μέχρι και την Αρχαία Υρμίνη. Με το φεγγάρι ολόγιομο, ακούστηκαν ονειρικές μελωδίες, που ερμήνευσε τόσο ο ίδιος ο συνθέτης καθώς και οι μουσικοί Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, Φίφη Αλεξοπούλου στο Βιολοντσέλο, Ιωάννης Κοψίνης στα Ντράμς, Αντώνης Κτενάς στις Φλογέρες και η Αθανασία Κορδή στο Πιάνο.
Τα τραγούδια ερμήνευσε η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου. Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαίρης Βούκανου, την Χορογραφία η Δήμητρα Μπέρτσου και στον Χορό συμμετείχαν ο Χάρης Διαμαντόπουλος, η Διονυσία Μπινιώρη, η Νατάσα Σταυροπούλου, Ηρώ Γρηγοροπούλου. Το Video – Art και οι φωτογραφίες είναι της Έφης Παναγοπούλου και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Διονύση Μαράκα. Την αφηγήση στα Ελληνικά & Αγγλικά παρουσίασε η Χρύσα Ρώμα.

Όλη η επικαιρότητα