Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μπιλ Γκέητς σε Στέλιο Κούλογλου: Συνεργάζομαι με το Κογκρέσο παρά με τον Τράμπ

Ακούστε το άρθρο

«Το Κογκρέσο έχει μια πιο μακρόπνοη – και θα έλεγα πιο υπεύθυνη – διάθεση συνεργασίας, από ό,τι η σημερινή εκτελεστική εξουσία», δήλωσε ο Μπιλ Γκέητς, ο ιδρυτής της Microsoft και ο συμπρόεδρος του ιδρύματος BMG, απευθυνόμενος στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπρόεδρος.

Ο Γκέητς ήταν παρών στην δημόσια συνεδρίαση κληθείς να τοποθετηθεί με θέμα τον ρόλο της Ευρώπης στην διεθνή ανάπτυξη και την συμβολή της καινοτομίας σε αυτή.   

Είχε προηγηθεί ερώτηση του ευρωβουλευτή, ο οποίος παρατήρησε πως «από την οικονομική βοήθεια προς τις χώρες του τρίτου κόσμου μέχρι την κλιματική αλλαγή, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τράμπ έχει υιοθετήσει μια πιο αρνητική στάση συγκριτικά με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πώς το σχολιάζετε; Και, επίσης, θεωρείτε πως μπορούμε να βρούμε, ή μπορείτε εσείς να βρείτε, μια λύση που να λειτουργεί με αυτή την κυβέρνηση;»

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου, ο Μπιλ Γκέητς δήλωσε: «H βοήθεια των ΗΠΑ προς άλλες χώρες, όσο η Ευρώπη παραμένει γενναιόδωρη, θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα – μπορεί να κάνει κάποιες περικοπές – θα διατηρηθεί. Το Κογκρέσο έχει μια πιο μακρόπνοη – και θα έλεγα πιο υπεύθυνη – διάθεση συνεργασίας, από ό,τι η σημερινή εκτελεστική εξουσία».

Δείτε εδώ την ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου και την απάντηση του Μπιλ Γκέητς

Όλη η επικαιρότητα