Εκπαίδευση Ηλεία

Νέα αρχή, νέο κεφάλαιο, νέα ελπίδα για τους 853 επιτυχόντες της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Πιο «πλούσια» είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η Ηλεία, καθώς μετρά 853 νέους επιστήμονες, όσοι και οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της προτίμησής τους, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ποσοστό επιτυχίας στα ΓΕΛ διαμορφώθηκε στο 73% και στο 48,5% στα ΕΠΑΛ. Εξάλλου, 25 Ηλείοι, θα φοιτήσουν τα τμήματα ΤΕΙ του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων (2018 αλλά και παρελθόντων ετών) είδαν τις Σχολές και τα Τμήματα στα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, από το απόγευμα της Δευτέρας, συμπληρώνοντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων. Η ανάρτηση των σχολών εισαγωγής στα σχολεία έγινε χθες το πρωί,  και πάλι με κωδικούς τους – όχι με τα ονόματα τους -, όπως έγινε και με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, τον περασμένο Ιούνιο.

Οι επιτυχόντες σε αριθμούς

Ειδικότερα από τους 960 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων της Ηλείας, την «πύλη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πέρασαν 767 νέοι (701 απόφοιτοι 2018, 35 του 2017, 31 του 2016), ενώ από τους 144 των ΕΠΑΛ, οι 92 (86 απόφοιτοι του 2018 και 6 του 2017) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους.

Εξάλλου, 25 Ηλείοι υποψήφιοι, δε θα χρειαστεί να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, καθώς κατάφεραν να εισαχθούν στα τμήματα ΤΕΙ του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ειδικότερα, στο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας, Επικοινωνίας, Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (Πύργου) πέτυχαν την εισαγωγή τους 9 Ηλείοι απόφοιτοι Λυκείων της Ηλείας και στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων  (Αμαλιάδας) εισάγονται 16 Ηλείοι.

Καλές σπουδές…

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους νέους φοιτητές για την επίτευξη των στόχων τους «…Η επιτυχία τους αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ξεκίνημα στο δρόμο προς την απόκτηση της εξειδικευμένης γνώσης, που οδηγεί σ’ ένα ελπιδοφόρο μέλλον σπουδών, επαγγελματικής αποκατάστασης και συνολικής προόδου. Δεν παύει να είναι μόλις το πρώτο σκαλί σε μια μεγάλη σκάλα, αλλά αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη επιτυχία και δικαίωση αγώνα και κόπων», είπε ο κ. Δημητρέλλος, ενώ απευθυνόμενους στους υποψήφιους που δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν σε σχολές της προτίμησης τους, είπε «…Η μη επίτευξη αυτού του στόχου δεν πρέπει να λογαριάζεται ως αποτυχία. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπιστεί σαν μια χρήσιμη εμπειρία, απ’ αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίησή τους είναι στο χέρι του καθενός».

Τέλος, δεν ξέχασε να συγχαρεί και τους συναδέλφους του, εκπαιδευτικούς, για τη συμβολή τους στην επιτυχία των μαθητών. «Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έπαιξαν ο καθένας τον δικό του καθοριστικό ρόλο, ώστε να συντελεστεί η τελική επιτυχία των μαθητών μας με την είσοδό τους στις σχολές της επιλογής τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση», είπε ο κ.Δημητρέλλος, δηλώνοντας ευχαριστημένος και υπερήφανος που, οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Δ.Δ.Ε Ηλείας, συνετέλεσαν ώστε η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων να κυλήσει ομαλά μέχρι τέλους.

Όλη η επικαιρότητα