Ηλεία

Νέα Δημοτική Παράταξη: «Πολιτεία -Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο Πύργου»

Ακούστε το άρθρο

Φυσικά και ονειρεύομαι. 
Ζει κανείς μόνο μ’ ένα ξερό μισθό; 

Ναι, είμαστε μια ομάδα πολιτών, που ονειρευόμαστε! Οραματιζόμαστε έναν άλλο κόσμο, μια καλύτερη ζωή! Είμαστε μια ομάδα πολιτών, που διεκδικούμε το δικαίωμά μας για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια. Και που γνωρίζουμε πως τίποτα δεν μας χαρίζεται, αν δεν παλέψουμε για να το κατακτήσουμε. Είμαστε πολίτες, που θεωρούμε πως η αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα πεδίο καθημερινών προκλήσεων και αγώνα. Γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε μια μεγάλη, ανοιχτή, πολύχρωμη, δημοκρατική κίνηση για τα δημοτικά πράγματα στον Πύργο.

Γιατί η συμμετοχή στα κοινά είναι συνώνυμη με την έννοια του Πολίτη. 

Η πρωτοβουλία μας αυτή ίσως αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα εξ αιτίας της τραγικής θέσης που βρίσκεται σήμερα ο δήμος μας. Η ανυπαρξία προγράμματος ή σχεδίου, έστω και υποτυπώδους, δεν είναι οι μόνες αιτίες που προκάλεσαν το πρόβλημα. Είναι και οι επί σειρά ετών καθεστωτικές, πελατειακές, ανίκανες και εν τέλει καταστροφικές διοικήσεις, εμφορούμενες αποκλειστικά και μόνο από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, ταπεινές φιλοδοξίες και ιδιοτελή κίνητρα, που προκάλεσαν νοσηρά φαινόμενα και βύθισαν το Δήμο Πύργου στην ανυποληψία και τον μαρασμό.

Αυτό δεν πάει άλλο! Πρέπει ν’ αλλάξει!

Ο δήμος πρέπει να ξεκολλήσει από το τέλμα, τη στασιμότητα, την αδράνεια. Κι εμείς, ΟΛΟΙ, οφείλουμε να επινοήσουμε από την αρχή το ρόλο μας ως πρόσωπα και ως ΣΥΝΟΛΟ. Διαφορετικά θα δούμε ξανά το ίδιο φθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό προσωπικό να ανακυκλώνεται σε νέους ρόλους, μέσα από συναλλαγές και ετερόκλητες συνεργασίες.

Με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή των ίδιων και χειρότερων φαινομένωναυταρχισμού και ανικανότητας, που θα καταδικάσουν οριστικά την πόλη και τα χωριά μας στην αφάνεια… Ας το καταλάβουμε όλοι αυτό. Ας το καταλάβουν κι αυτοί που οδήγησαν τον δήμο έως εδώ. Κι ας προσφέρουν, επιτέλους, μια πραγματική υπηρεσία τους δημότες: να πάψουν να τους ταλαιπωρούν με τις αλλοπρόσαλλες και ανεκδιήγητες επιλογές τους.

Ας αλλάξουμε το δήμο μας ΤΩΡΑ!

Ας κάνουμε μια νέα αρχή. Ας συναντηθούμε. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε μια πλατιά, ανοιχτή συμπαράταξη με αγωνιστικό, κοινωνικό, προοδευτικό και αυτοδιοικητικό πρόσημο.
Ας πορευτούμε μαζί ενεργοί, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, άνθρωποι της εργασίας, του πνεύματος, της τέχνης, νέοι και νέες με διάθεση για δράση στο δήμο, στα κοινά.
Ας συναντηθούμε και ας πορευτούμε μαζί, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και ιδεολογικές αφετηρίες, τουλάχιστον όσοι νιώθουμε ότι μας ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον.Κι ας ανοίξουμε μια πόρτα στο μέλλον, που να ταιριάζει στον τόπο, στους ανθρώπους. Κυρίως στις νεότερες γενιές.

Ας οραματιστούμε μαζί!

Ας ονειρευτούμε έναν τόπο ανθρώπινο, φιλόξενο, φιλικό. Τον τόπο μας!
Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα σέβεται την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα τους ίδιους τους δημότες του. Χωρίς διακρίσεις φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και προσωπικών επιλογών των δημοτών του.

Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο ανοιχτό, με δημοκρατική εξουσία που θα εκφράζει όλους τους πολίτες, με συμμετοχή των πολιτών και της νεολαίας. Για έναν δήμο κοινωνικά αλληλέγγυο σε όσους πλήττονται από την κρίση. Για έναν δήμο που θα αποτελεί βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και φορέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα σέβεται το περιβάλλον, θα αντιμετωπίσει οριστικά και με αξιόπιστες λύσεις το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα δώσει προτεραιότητα στην ανακύκλωση.

Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που να προσφέρει στους δημότες του την ποιότητα ζωής μιας σύγχρονης πρωτεύουσας, επιλύοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πύργο, φροντίζοντας την καθαριότητα, δημιουργώντας χώρους πρασίνου και αναψυχής, παιδικές χαρές και χώρους επικοινωνίας των νέων, εγκαταστάσεις άθλησης για όλους.

Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα παρέχει άφθονο και καθαρό νερό, θα εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στα άτομα με κινητικά προβλήματα, θα παρέχει φροντίδα στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι ή χωρίς οικονομικούς πόρους, θα συντηρεί ένα βατό δίκτυο αστικής και αγροτικής οδοποιίας,θα αξιοποιεί τις παραλίες και τη δημοτική περιουσία προς όφελος των δημοτών, θα φροντίζει τις τοπικές κοινότητές της.
Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα εκσυγχρονίσει τις αγροτικές καλλιέργειες, θα υποστηρίζει τον αγροτικό κόσμο με συμβουλευτικά κέντρα, θα εφαρμόσει σύγχρονες και πρωτοπόρες τεχνολογίες στον αγροτικό τομέα.

Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα σέβεται τους τουρίστες, θα εργάζεται για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της περιοχής μας, θα επιδιώκει την ανάπτυξη του τουρισμού στον δήμο μας.

Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα μεριμνά για τη νέα γενιά, θα φροντίζει τη σχολική στέγη, τους χώρους πολιτισμού και άθλησης, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος, θα στηρίζει υπάρχουσες και θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό.

Ας οραματιστούμε και ας παλέψουμε μαζί για έναν δήμο που θα διοικείται δημοκρατικά, με κοινωνικό έλεγχο και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του, με ορθολογισμό των δαπανών του, που θα προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους δημότες, θα είναι σύγχρονος και εναρμονισμένος με το πνεύμα και τις εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτή τη φορά, ας γράψουμε εμείς την Ιστορία!

ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο Πύργου

ΦΑΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πηγή: politikanea.gr 

Όλη η επικαιρότητα