Κόσμος Ποδόσφαιρο

Νέο μπλέξιμο για Αρντά Τουράν: Τον κατηγορούν για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν

Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες μετά τον καβγά σε μπαρ, ο Αρντά Τουράν, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα στη Μπασάκσεχιρ, βρίσκεται και πάλι στο «στόχαστρο».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει διαταχθεί έρευνα για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην απόπειρα πραξικοπήματος που συνέβη κατά τις βραδινές ώρες της 15ης Ιουλίου του 2016 και διήρκεσε για αρκετές ώρες έως ότου πριν το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου είχε πλέον διαπιστωθεί πως είχε αποτύχει οριστικά.

Η ενέργεια, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, είχε ενορχηστρωθεί από ομάδα στρατιωτικών εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Εκτός από τον Τούρκο ποδοσφαιριστή, ερευνώνται κι άλλοι ποδοσφαιριστές, ο Εμρέ Μπελόζογλου της Μπασάκσεχιρ, ο πρώην ποδοσφαιριστής Οκάν Μπουρούκ και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Μπούρσασπορ Μπουλέντ Κορκμάζ, με την Εισαγγελία να αναζητά κατά πόσο αυτά τα πρόσωπα συνέβαλαν ως συνεργοί στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2016.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Τουράν κινδυνεύει μέχρι και με 12,5 χρόνια φυλάκιση για όσα συνέβησαν πριν από μερικές μέρες που κυκλοφορούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: filathlos.gr

Όλη η επικαιρότητα