Πολιτική

Ο έντονος διάλογος Καμμένου-Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο

Ακούστε το άρθρο

Έναν έντονο διάλογο φέρεται να είχαν στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.Η διαμάχη των δυο ανδρών έλαβε και προσωπικό χαρακτήρα καθώς ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως «υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα». Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε έντονα στην κριτική που του ασκήθηκε και ανέβηκαν οι τόνοι.

Αναλυτικά ο διάλογος Καμμένου – Κοτζιά:

– Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

– Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις

– Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…

– Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…

– Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.

– Τσίπρας: Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

– Καμμένος: Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση (κάνει αναφορά στα σχόλια περί Σαλβίνι από τον Νίκο Φίλη).

– Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα.

Πηγή: ΣΚΑΪ, Εφημερίδα των Συντακτών

Όλη η επικαιρότητα