Αχαϊα

Πάτρα: Τα τρία σημεία “κλειδιά” της Μίνι Περιμετρικής (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πρόβα τζενεράλε τη Δευτέρα για τη μίνι περιμετρική της Πάτρας, η οποία δοκιμάστηκε σε τρία κομβικά σημεία. Κι ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται παράπονα για τους χρόνους των φωτεινών σηματοδοτών και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρήγγειλε συγκοινωνιακή μελέτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταγραφούν οι παρενέργειες στο κυκλοφοριακό της Πάτρας, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής Παράκαμψης.

Σε τρία σημεία πέφτει όλη η προσοχή στην μικρή περιμετρική από την στιγμή που παραδόθηκε, εδώ και λίγα 24ωρα. Πρόκειται για τα δύο βασικά σημεία εισόδου – εξόδου του δρόμου, το πρώτο στον κόμβο Κουρτέση, το δεύτερο στα Ταμπάχανα και ένα ακόμη που αφορά στον Κόμβο κάτω από το δασύλιο και την οδό Μπουκαούρη.

Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες και οι αντίστοιχες παραβάσεις στον κόμβο Ταμπαχάνων, όπου παρά το απαγορευτικό για στροφή αριστερά, 2 στους 5 στρίβουν καθώς αγνοούν από που αλλού μπορούν να κατευθυνθούν προς την περιοχή των Συνόρων.

Το στοίχημα που απομένει να κερδηθεί είναι η κατανόηση από τους οδηγούς των νέων κυκλοφοριακών δεδομένων, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα κυρίως στους κόμβους. Ηδη ωστόσο, τα παράπονα δεν είναι και λίγα. Κάποιοι οδηγοί διαμαρτύρονται και για τους χρονισμούς των φωτεινών σηματοδοτών κατα μήκος της μίνι περιμετρικής.

Στο μεταξύ, συγκοινωνιακή μελέτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταγραφούν οι παρενέργειες στο κυκλοφοριακό της Πάτρας, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής Παράκαμψης, ξεκινά από αυτήν κιόλας την εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Τη Δευτέρα ήταν ουσιαστικά το πρώτο τεστ κυρίως για τα Ταμπάχανα. 

Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στους δρόμους του κέντρου και στις συνδέσεις με την μίνι περιμετρική.

Πηγή: thebest.gr 

Όλη η επικαιρότητα