Ζώα

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα

Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι σήμερα και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, σε μήνυμά του, τονίζει ότι «είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία στιγμή στη διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ανθρώπου για τη φροντίδα των ζώων, μία στιγμή σε μία διαρκή συμπεριφορά που καταδεικνύει την ομαλή συνύπαρξή μας.

Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων, ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή, οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων. Ταυτόχρονα, είναι δείγμα πολιτισμού και υγείας μίας κοινωνίας η ορθή αντίληψη που έχουν οι πολίτες της για τα ζώα είτε αυτά είναι κατοικίδια είτε παραγωγικά».

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931, σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Nα αγαπήσουμε τους τετράποδους φίλους μας, μας καλεί ο δήμος Αθηναίων με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και μας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους.

Ο δήμος επισημαίνει ότι η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα.

Το 2017, το Τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου περισυνέλεξε 540 αδέσποτους σκύλους. Οι 394σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ 142 βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Επίσης, περισυλλέχθηκαν 210 αδέσποτες γάτες. Οι 198 επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα