Ηλεία

Παράκαμψη Αγ. Ιωάννη: Οκτώ εταιρείες στο διαγωνισμό

Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν οι κατατεθειμένες προσφορές για την κατασκευή της οδού Λαστεΐκων-Παράκαμψης Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο, προκειμένου να αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε προχθές με την κατάθεση προσφορών από οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες, συμμετοχή που άφησε αίσθημα ικανοποίησης στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας.

«Η υλοποίηση της ολοκληρωμένης οραματικής προσέγγισης για το Κατάκολο μπαίνει, με σταθερά βήματα, σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα οδικό έργο με μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Υλοποιούμε τα έργα μας με σχέδιο, μεθοδικά και προσπαθούμε να μη χάνουμε ούτε μία ημέρα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Πολυδιάστατο έργο

Το έργο εντάσσεται στην στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Πύργου – Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας, έχει προϋπολογισμό 11.904.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, μήκους 3,305 μέτρων, έχει στόχο την απευθείας σύνδεση του λιμανιού του Κατάκολου με την Εθνική οδό και τον βορειοδυτικό άξονα. Τα έργα που υλοποιήθηκαν και αυτά που ξεκινούν στο λιμάνι Κατάκολου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του τουρισμού και στην αναβάθμιση  του τουριστικού προϊόντος  προς τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως την Ηλεία. Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Όλη η επικαιρότητα