Media

Παραιτήθηκε η Πρόεδρος της ΕΡΤ3

Ακούστε το άρθρο

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που φαίνεται να έπιασε στον ύπνο τα στελέχη του τρίτου κρατικού καναλιού προχώρησε η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, η οποία απέστειλε από τη Βιέννη όπου διαμένει μόνιμα την παραίτησή της.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Μακεδονία, η Κατερίνα Σαρικάκη, η οποία είχε διοριστεί πριν ακριβώς ένα χρόνο στη θέση της Προέδρου, δεν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησης στην Αγγελάκη, με αποτέλεσμα στα γραφεία της διοίκησης οι εργαζόμενοι να μάθουν την είδηση από «σπόντα”.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν την καθηγήτρια, που μένει μόνιμα στην αυστριακή πρωτεύουσα, στην παραίτηση, αυτοί δεν έγιναν γνωστοί ακριβώς επειδή την επιστολή έχει στα χέρια του μόνο ο Βασίλης Κωστόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σαρικάκη, η οποία έδωσε αγώνα εκτός συνόρων κατά τη διάρκεια της διετίας του «μαύρου» για να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, τουλάχιστον στη Λεωφόρο Στρατού, διαμαρτυρόταν καθώς δεν της είχαν εκχωρηθεί οι αρμοδιότητες που είχε συμφωνήσει.

Παρά, πάντως, τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε όταν ανακοινώθηκε η τοποθέτησή της στη θέση της Προέδρου της διοικούσας επιτροπής, η κ. Σαρικάκη λόγω και των υποχρεώσεών της στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν ήταν και πολύ τακτική επισκέπτρια στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εμφανιζόταν για υπηρεσιακούς λόγους ανά αραιά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, δεν λείπουν κι εκείνοι που λένε πως η Κατερίνα Σαρικάκη θα αναζητήσει νέα θέση σε κάποιον οργανισμό, έμμισθη αυτή τη φορά μιας και αυτή της προέδρου της διοικούσας της ΕΡΤ3 ήταν περισσότερο τιμητική.

Όλη η επικαιρότητα