Αχαϊα Ηλεία

Πατρών-Πύργου: Πέφτουν οι μπάρες στην Κάτω Αχαΐα – Δύο νέοι κόμβοι σε ΒΙ.ΠΕ και Λάππα

Ακούστε το άρθρο

Με χειροπιαστά κερδοφόρα αποτελέσματα, από τη συμμετοχή του στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (στην Αθήνα) επέστρεψε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, αφού κατάφερε μέσα από επιχειρήματα και προσεκτική ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων, ν’ αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο τμήμα που αφορά στο δήμο του.

ΑΧΑΓΙΑ

Χωρίς τελικά να καταργείται ο επίσημος κόμβος εξόδου στο Βουρλάκι (πριν το Γομοστό), ο υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με την έδρα του δήμου και έτσι καταργούνται οι μπάρες του αυτοκινητοδρόμου στο σημείο της Κάτω Αχαΐας, ώστε ελεύθερα να υπάρχει πρόσβαση των οδηγών στην πόλη.Κατά συνέπεια, απομακρύνεται σημαντικά, τόσο η απομόνωση της Αχαγιάς από το νέο εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και η μεγάλη επιβάρυνση της παλαιάς εθνικής οδού από όσους θέλουν να κινηθούν προς την παραλιακή ζώνη (Νιφορέικα μέχρι Αραξο) το ίδιο και χιλιάδων τουριστών, των 1.100 εργαζόμενοι στην 116 ΠΜ Αράξου και πολλών άλλων.

ΒΙΠΕ-ΛΑΠΠΑ

Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές, επέρχονται και στην ανυπαρξία κόμβων, σε δύο άλλα οδικά σημεία του προς κατασκευή δρόμου. Στη Βιομηχανική Περιοχή και στο Λάππα. Αυτοί τελικά θα κατασκευαστούν (από τα λεγόμενα επιπρόσθετα χρήματα) για να εξυπηρετήσουν τις δεκάδες εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ και την εύκολη πρόσβαση στο Πολιτικό Αεροδρόμιο του Αράξου, αντίστοιχα.

ΑΡΔΕΥΣΗ

Σύντομη συζήτηση έγινε και για την ανάγκη άρδευσης του Κάμπου, από το φράγμα Πηνειού, για να αποφασιστεί νέα σύσκεψη παρουσία των υπουργών υποδομών και αγροτικής ανάπτυξης όπως και των αχαιών κυβερνητικών βουλευτών, στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδίου που είναι ενταγμένο στα 9 έργα εθνικής σημασίας, προς όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων του κάμπου.

Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα