Οικονομία

Ποιοι θα δουν από την 1η Ιανουαρίου 2019 αύξηση στον μισθό τους – Δείτε παραδείγματα

Ακούστε το άρθρο

Έως το τέλος του 2018 η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει το σχετικό μέτρο για την αύξηση του κατώτατου μισθού το οποίο θα τεθεί σε ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2019 δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κοζάνη, ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι στην εφαρμογή αυτού μέτρου «δεν πρόκειται να υπάρξουν ηλικιακές διακρίσεις κάτι που ίσχυσε στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού το 2012».

Εν συνεχεία ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη σημασία της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων στους χώρους εργασίας και έφερε ως παράδειγμα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όπου με την εφαρμογή του μέτρου, 112.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στον συγκεκριμένο χώρο θα δουν διαφορά στις μισθολογικές τους απολαβές. Για παράδειγμα, ένας ανειδίκευτος, όπου αμειβόταν με 512 ευρώ τον μήνα, τώρα, με την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, θα αμείβεται με 770 ευρώ /μήνα.

Επιπλέον ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι, με βάση τον κατώτατο μισθό αμείβεται το 10% των εργαζομένων, ενώ το μείγμα πλήρους, έναντι μερικής απασχόλησης, σήμερα, βρίσκεται στη σχέση 70-30.

enikonomia.gr

Όλη η επικαιρότητα