Ηλεία

Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου: «Παρών» προσφοράς και ανθρωπιάς

Ακούστε το άρθρο

«Η προσπάθεια δεν σταματά και δεν πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου, Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μπαντούντειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου.

Πρόκειται για την 2η αιμοδοσία της χρονιάς, όπου το «παρών» έδωσαν παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι στηρίζουν την πολύπλευρη δράση που αναπτύσσει το Σύλλογος, τα τελευταία χρόνια. «Ο σύλλογος μας, προσπαθεί να ενεργοποιεί περισσότερους αιμοδότες. Υπάρχουν και νέοι αιμοδότες αλλά υπάρχουν και εκείνοι που διστάζουν, να δώσουν αίμα. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν είναι πως, πρόκειται για μια απλή διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά. Όσοι έχουμε το προτέρημα και την τύχη να μπορούμε να δίνουμε αίμα και να σώσουμε μια ζωή, πρέπει να το κάνουμε γιατί τα οφέλη είναι πολλαπλά», συμπλήρωσε ο κ.Χρυσανθακόπουλος.

Όλοι οι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη, και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτριών Αρετής Μπαρλαμπά και Ράνιας Μπαρλαμά. Μέχρι το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν 14 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες – για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας – μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, καθημερινά μεταξύ 9:00-13:00 (σ.σ και τα απογεύματα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2621082339). Εκεί που μπορεί να απευθύνεται και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης που θέλει να βοηθήσει, αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο του. Μάλιστα, η κα Ζαχαριαδάκη, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για αίμα, αφού παρά την μεγάλη ευαισθητοποίηση των πολιτών, αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι Αττικής, τις τελευταίες εβδομάδες η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει μειωθεί. «Το αίμα είναι ζωντανός ιστός και στους ασκούς στους οποίους το συγκεντρώνουμε ζει 35-42 ημέρες.  Είναι σημαντικό να υπάρχει αίμα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γι’ αυτό και καλούμε τον κόσμο να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για να αιμοδοτήσει για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη», είπε η κα Ζαχαριαδάκη, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τόσο τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου για την οργάνωση της αιμοληψίας, όσο και τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα.

Όλη η επικαιρότητα